Nijerli Üreten Kadınlara TİKA Desteği

Nijerli Üreten Kadınlara TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’in başkenti Niamey yakınlarındaki Bangou Banda köyünde tavuk üretim çiftliği kuruldu.

TİKA, nüfusunun önemli bir kısmının tarım ve hayvancılık ile geçindiği, denize kıyısı olmayan ülke Nijer’de, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını arttırabilmek için projeler geliştirmeye devam ediyor. Daha önce Gorou Banda köyünde tavuk üretim çiftliği kuran TİKA bu kez de Bangou Banda köyünde tavuk üretim çiftliği kurdu.

Üretim kapasitesi artması bekleniyor

Bu kapsamda Bangou Banda köyünde faaliyet gösteren Boundoukoye kadın grubuna ait araziye TİKA tarafından modern kümes sistemi kuruldu. 1100 adet yumurta tavuğunun yanı sıra yem, aşı, ilaç ve tamamlayıcı ekipmanlar da temin edildi. Bireysel ölçekte yumurta ve tavuk üretimi yapan Bangou Bandalı kadınlar, tavuk çiftliği ile beraber üretim kapasitelerinin de önemli düzeyde artacağını belirtti.

Türkiye-Nijer iş birliği her alanda devam etmeli

Tavuk çiftliğinin açılış törenine; T.C. Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, TİKA Niamey Koordinatörü İrfan Pamuk, Libore Belediye Başkanı Abdou Hassane, Libore Kanton Şefi Assoumana Alzouma ve 2022 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Nijer’de bulunan Türk öğrenciler katıldı. Törende söz alan konuşmacılar, Türkiye-Nijer iş birliğinin her alanda artarak devam etmesi gerektiği mesajını verdiler.

Proje ile Nijerli üretici kadınların sosyal ve ekonomik hayatta güçlendirilmesi, bölge istihdamının artırılması ve Nijer’in hayvansal üretim kapasitesinin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.