Nişanlı çiftin evlilik krizini Başbakan çözdü

Nişanlı çiftin evlilik krizini Başbakan çözdü

Samsun'dan helikopterle Ordu'ya iftar programına katılmak için yola çıkan ve Ünye'ye süpriz bir iniş yapan Erdoğan, misafir olduğu evdeki nişanlı çiftin sorununu çözerek, bir yuvanın kurulmasındaki engelini kaldırdı.

Önder Yılmaz'ın haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ünye’de gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette, Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik bir işçi ailesi ile Ünye’deki bir köylü ailenin arasındaki 5 bin liralık “başlık parası” sorununu, “Ben sizin sorunlarınızı üstlenirim, merak etmeyin, bunları kaldırın. Çocukların arasında maddi sorunlar sokmayın. Ben size yardım ederim” diyerek çözdü.

Üst düzey bir yetkili klima çarpan Başbakan’ın midesinin bulandığını bu nedenle helikopterin iniş yaptığını kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise “Biz ‘inelim’ dedik, Başbakan da ‘ben de elimi yüzümü yıkasam iyi olur’ dedi” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Erdoğan’ın “hastalandı” iddialarına yol açan Ünye ziyaretinde yaşananları Milliyet’e anlattı. Ünyeli Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’le kendisinin, Erdoğan’ın Ordu’daki iftar programına daha çok zaman olduğu için helikopterle Ünye’ye inme teklifinde bulunduklarını belirten Günay, şöyle devam etti:

“Sayın Şahin Ünyeli, ben de o bölgedenim. Ordu’ya iftara gidiyorduk ama daha çok zamanımız vardı. Başbakan’a bu vakti değerlendirmek için Ünye’ye inebileceğimizi, köye inmenin hoş olabileceğini söyledik. Sonra o bölgede daha önce küçük uçakların inip kalkması için pist bulunduğunu öğrendik. Sayın Başbakan da birden ‘ben de elimi yüzümü yıkasam iyi olur, hadi inelim’ dedi. Ben indim. Köylüler ‘bakan geldi’ diye heyecanlandılar. Ben de ‘yok Başbakan geldi’ dedim. Hoş oldu. Bir anda sevince boğuldular. Gökten Başbakan, bakan ve milletvekilleri indi. Kaya ailesinin evine misafir olduk. O bölgede Urfa’dan gelen mevsimlik tarım ve fındık işçileri vardı, onlar geldiler. Sonra İstanbul’da yaşayan Ordulu emekliler yanımıza geldiler. Etraftaki evlerden gelenler de olunca bayağı bir kalabalık sohbet ortamı oluştu.”

Milliyet

Etiketler :