Niye imzaladınız niye reddettiniz?

Niye imzaladınız niye reddettiniz?

Kılıçdaroğlu, ‘Başbakan’ın yakasına iliştireceğim’ dediği Dubai anlaşmasının hiç imzalanmadığı ortaya çıkınca neden imzalanmadığının açıklanmasını istedi .

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2003’de Dubai’de Türkiye ile ABD arasında imzalandığını iddia ettiği 8.5 milyar dolarlık anlaşmanın yürürlüğe hiç girmediğinin ortaya çıkaması üzerine bu defa alaşmanın neden imzalanmadığının açıklanmasını istedi. Kılıçdaroğlu 26 Temmuz Pazartesi günü Ordu’da yaptığı mitingde dönemin Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın ABD ile imzaladığı anlaşma ile Başbakan Erdoğan’ın ülkeye ihanet ettiğini ileri sürmüştü. Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı Yüce Divan’a göndermekle tehdit ederek şunları söylemişti: “Korkmuyorsan çık televizyonlara milletin karşısına, de ki ‘Dubai’de biz anlaşma imzalamadık.’ De ki, ben senin yakana o anlaşmayı iliştireyim. Ancak Kılıçdaroğlu bu iddiaları ve sert eleştirileri yöneltirken önemli bir ayrıntıyı atlıyordu. Zira gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse de Hazine Müsteşarlığı söz konusu iddialar üzerine 2007 yılında açıklamalar yayınlayarak söz konusu anlaşmanın hiç bir zaman yürürlüğe girmediğini deklere etmişlerdi. 

ANLAŞMA YÜRÜRLÜĞE HİÇ GİRMEDİ  

Dışişleri ve Hazine Müsteşarlığı’nın açıklamalarında Türkiye’nin o dönem ekonomik göstergelerinin hızla düzelmesi nedeniyle anlaşmanın yürürlüğe sokulmadığı ısrarla vurgulanmıştı. Bu açıklamaların yeniden yayınlanması üzerine CHP lideri de suçlamalarını revize etme gereği duydu.

ZIRHLI ARAÇ ALINDI İDDİASI DA YALANLANDI

Dün konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu “İzninizle bir soru daha sorayım; Mademki Dubai’deki anlaşma hiçbir koşul öngörmüyordu, siz milyar dolarlık bir hibeyi hangi gerekçeyle reddettiniz? Buna bir cevap verilsin sonra konuşacağız’’ dedi. Kılıçdaroğlu, önceki gün ortaya attığı eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a hükümetin zırhlı araç satın aldığı iddiasının doğru olmadığının ve aracın Genelkurmay tarafından alındığının ortaya çıkmasına da şu yorumu yaptı: “Genelkurmay bütçesi de devlet bütçesidir.”

CHP’NİN DUBAİ ŞAHİDİ BÖLÜKBAŞI

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Dubai iddialarına karşı Başbakan Başbakan Erdoğan’ın dava açmasını üzerine o dönem Dubai’ye giden heyetin Başkanı MHP’li Deniz Bölükbaşı’nın kendileri lehine tanıklık yapacağını söylediğini belirtti. 

27 TEMMUZ 2010

e-Muhtıraya tepkisiz kaldınız

Kılıçdaroğlu, 23 Temmuz Cuma günü Ankara’da yaptığı açıklamada 27 Nisan e muhtırasına hükümetin tepkisiz kaldığını savunarak şunları söylemişti: ‘’Başbakan’a açık bir soru sormak isterim. e-Muhtırayı veren komutan hakkında siz ne yaptınız? Altına, zırhlı araç aldınız. Eğer bunun yanıtını vermezlerse kendileri darbenin arkasına saklanmış bir siyasi lider olarak adlandırılacaklardır.’’

29 MAYIS 2010

Hükümet gerekeni yapmıştır

Dün ‘Büyükanıt görüşmesi ile ilgili iddialar benim yorumumdu’ diyen Kılıçdaroğlu CHP liderliğine seçildiği günlerde de Milliyet’ten Fikret Bila’ya yaptığı özel açıklamalarda 27 Nisan e muhtırasının demokrasi açısından kötü bir sınav olduğunu vurgulayarak şunları belirtmişti: “27 Nisan bildirisini doğru bulmamıştım. Bugün de doğru bulmuyorum. Siyasal sorunların siyaset kurumu tarafından çözülmeli. Hükümetin ertesi gün bu girişime karşı koyan bir bildiri yayımlamasıyla da konu kapanmıştır.”

Star

Etiketler :