Noel Baba'dan çocuklara içkili çikolata

Noel Baba'dan çocuklara içkili çikolata

Cezayir’de noel baba kılığında bir kişinin çocuklara içkili çikolata ve Hıristiyanlığa davet içerikli kaset, takvim ve broşürler dağıttığı ortaya çıktı.

Cezayir’in en çok misyonerlik çalışması görülen şehri Tizi Ouzou’da yılbaşının yaklaşmasıyla noel baba kılığına giren bir misyonerin çocuklara içkili çikolatalar dağıttığı anlaşıldı. Kendisine yöneltilen suçlamalara dair herhangi bir yorum yapmayan noel baba saf halkı da broşür ve kasetlerle kandırmaya çalışıyor. Şehirde ismini vermek istemeyen bir imam halkı bu misyoner saldırıdan korunmaya çağırdı. Halk ise tepkili ve ilgili makamlara toplu şikayette bulunmaya hazırlanıyor. Bu şehirde misyonerler en çok halkın fakirliğini kullanıyor.

Cezayir’de noel baba kıyafeti giymiş bir şahsın Tizi Ouzou şehrini köşe bucak dolaşarak çocuklara Hıristiyanlığa davet içeriği bulunan hediyeler ve içkili çikolatalar dağıttığı ortaya çıktı.

Şehirde yaşayan bir görgü tanığı şöyle dedi : “Noel babayla bir anı fotoğrafı çektirdim. Daha sonra bana bir takvim hediye etti. Eve döndüğümde takvimin içinde Mesih (as)’ı tanrılaştıran rumuz ve ibareler yer aldığını fark ettim. Bunun üzerine hepsini yok ettim.

Cezayir Eş-Şuruk El-Yevmi gazetesinin verdiği habere göre aynı şahsın oğlu da noel babanın pençelerinden kurtulamadı. Baba eve döndüğünde noel babanın oğluna verdiği çikolatanın da içkili olduğunu fark etti.

Noel babanın hediye verdiği tek aile bu babanın ailesi değil. Bir bayan da noel babanın, kızına anı fotoğrafı çekilmelerinin hemen ardından içkili çikolatayla beraber Hıristiyanlığa davet içerikli kaset ve broşürler verdiğini ifade etti. Bugünlerde Cezayir’de çocuklar bir anı fotoğrafı çektirmek için noel babanın etrafında dolanıyor. Ancak Noel babanın Hıristiyanlığa çağıran hediyelerinin tehlikesini fark edebilecek yaşa varmış dahi değiller.

Bu bilinmeyen şahsın yaptıkları Tizi Ouzou halkının öfkelenip tepki göstermesine yol açtı. Şehirliler, şüpheli amaçlarını yaymak için çocuklarının masumiyetini kullanan bu eylemleri yapanların caydırılması için yetkili makamlara toplu şikayet dilekçesi vereceklerini söyledi.

Tizi Ouzou imamlarından ismini vermek istemeyen biri şöyle dedi : “Bu şahıs at arabasıyla şehrin sokaklarında dolaşıyor. Kendisine noel baba diyorlar. Çocukların masumluğunu ve bazı vatandaşların saflığını kullanıyor. Böyle şeyler Hıristiyanlık geleneklerinden olmasına karşın bu vatandaşlar ve çocuklar kendisiyle fotoğraf çektiriyor.” İmam hüzün dolu bir söz tonuyla ekledi : “Biz hiçbir dine karşı değiliz. Ancak bu Müslüman ülkede olanları kınayıp bundan üzüntü duymamız gerekir. Bir minare inşa edilmesini yasakladığı bir vakitte bu insanların ülkemizde sorumsuzca davranışlar sergilemesine nasıl izin verebiliriz?”. (İsviçre’de yeni bir minare inşası hakkında geçen ayın 29’unda yapılan oylamada halkın yarısından çoğunun minareye hayır oyu kullanmasına işaret ediyor).

İmam halkı uyardı

İmam şehir halkını bu şahsın verdiği hediyelerle kendilerini kandırmasına izin vermemeleri, kendilerine sadece sene sonunda değil her gün hediye veren dinlerini korumaları çağrısında bulundu.

Noel baba kıyafetini giyip şehri dolaşan şahıs ise bu suçlamalar hakkında yorum yapmaktan kaçınarak şehirde ekmek parası kazanmak için bulunduğunu söyledi.

Tizi Ouzou şehri Cezayir’in Hıristiyanlık kampanyaları en çok görülen şehri. Misyonerler Hıristiyanlaştırma çalışmalarında bölge halkının fakirliğini kullanıyor.

timeturk

Etiketler :