“Noel”i Eleştirdi, Lince Maruz Kaldı!

“Noel”i Eleştirdi, Lince Maruz Kaldı!

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Noel Baba geleneğinin İslami olmadığını söylediği için haksız saldırılara maruz kaldı.

Noel kutlamalarının ve Noel Baba'nın İslam'da yeri olmadığını söyleyen Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri'ye yapılan linç girişimlerine tepki yağıyor.

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, önceki gün yaptığı bir konuşmada Noel Baba diye biri olmadığını, zaten dürüst biri olmadığını söyleyerek, 'düzgün biri olsaydı, bacadan değil kapıdan girerdi' demişti.

Twitter'da günün en çok konuşulan konusu haline gelen sözleri dolayısıyla medya organları ve sosyal medyada Müftü Yeniçeri'ye saldırılar arttı.

Bu sözlerinden dolayı Müftü Yeniçeri bazı medya organları tarafından ve sosyal medyada adeta lince tabi tutuldu. Bazı gazeteler müftünün açıklamasının 'tuhaf' ve 'kabul edilemez' olduğunu savunurken Twitter ve Facebook'ta Yeniçeri'ye hakarete varan sözler söylendi.

Özellikle Twitter'da bir çok yazarın Yeniçeri'ye çok çirkin sözler söylerken Hıristiyan adeti Noel bayramına duydukları saygı ve bu bayramı sahiplenmesi şaşırttı. Kurban Bayramında kurban kesilmesinin 'vahşet' olduğunu öne süren bazı yazarların Müftü Yeniçeri'ye bu sözleri dolayısıyla saldırması akıllara 'Burası bir Hıristiyan ülkesi mi yoksa Noel Baba İslami bir geleneğin parçası mı oldu?' sorusunu getirdi.

Hıristiyanlara ve Hıristiyan adetlerine her konuda saygı gösterenlerin Müftü Yeniçeri'nin sözlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmeyip saldırıda bulunmaları şaşkınlıkla karşılandı.

SÜLEYMAN YENİÇERİ NE DEMİŞTİ?

Yılbaşı eğlencesinin kültürümüzde bulunmadığı görüşünü dile getiren Müftü Süleyman Yeniçeri, 'Kim kime benzemeye çalışırsa, o onlardandır' hadisini hatırlatmıştı. Yılbaşında illa bir şeyler yapılacaksa geçen bir yılın muhasebesinin yapılması gerektiğini belirten Yeniçeri sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Hıristiyanlık'tan gelen bir etkinliği kutlarsak, onlara benzemeye çalışmış oluruz. Dolayısıyla onlar gibi bir yaşantı ortaya çıkar. Biz, neden onlar gibi yaşayalım ki? Onlar bizim gibi yaşıyorlar mı? Biz Noel'i Hıristiyan aleminden ithal etmişiz. Noel, bizim bayramımız değil. Kişi, 'Hıristiyan gibi yaşayayım' derse, bu tehlikeli olur. Ama 'Millet eğleniyor, ben de eğleneyim' diyorsa, eğlencenin mahiyetine göre değişir. Eğer içkili, şaraplı eğlence yapılıyorsa, günahkar olur.

Noel baba yaşamış mı, yaşamamış mı belli değil. Bir yer söyleniyor ve orada yaşadığı ifade ediliyor. Ama Hıristiyan aleminin çıkardığı bir şahsiyettir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Biz de kapıdan giriliyor. Kuran-ı Kerim'de; 'Evlere kapıdan girin' diyor. Neden bacadan giriyor ki?"

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum