Norveç canisinin ilk sorusu

Norveç canisinin ilk sorusu

Norveç'te 76 kişiyi öldüren ölüm makinası Breivik'in, mahkemeye çıkmadan önce avukatıyla ilgili ilk yaptığı görüşmede "Kaç kişiyi öldürdüm" sorusunu yönelttiği açıklandı.

Norveç'in ölüm makikası Anders Breivik’in avukatı Geir Lippestad, 76 kişiyi öldüren müvekkilinin kendisine, “Kaç kişi öldürdüm?” diye sorduğunu açıkladı. Norveç'in faşist canisinin merak ettiği bir de konu vardı. Avukat Lippestad, saldırı sırasında ya da mahkeme yolunda kendisinin niçin öldürülmediğine şaşırdığını söylediğini paylaştı.

Avukat Lippestad, “Tüm bu olanlar onun deli olduğunu gösteriyor” dediği Breivik’in neden kendisini seçtiğini bilmediğini ve psikolojik teste girmeyi kabul etmemesi durumunda davayı bırakacağını açıkladı.

Kendisi de İşçi Partisi üyesi olan Lippestad’ın açıklamalarına göre, saldırı öncesinde “daha güçlü ve uyanık olmak için bir hap alan” ve kendisini “savaşçı” olarak tanımlayan Breivik, 60 yıl sürecek bir savaşı başlattığına inanıyor.

Lippestad daha önce de 2002 yılında babası Afrika asıllı olan 15 yaşındaki Benjamin Hermansen’i Oslo’da ırkçı bir motivasyonla öldüren Neo-Nazi örgütüne bağlı gençlerden birini savunmuş, çocuk 17 yıl hapis cezası almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.