Nükleer profesörüne bombalı saldırı

Nükleer profesörüne bombalı saldırı

Dünya bu sabah Tahran'da meydana gelen suikasti konuşuyor.

Nükleer profesörünün bombalı saldırıya uğraması büyük yankı uyandırdı. İran'da daha önce de bilimadamları benzer şekilde saldırıya uğramış ve İran bu saldırılardan İsaril ve ABD'yi sorumlu tutmuştu.

İran'ın başkenti Tahran'ın kuzeyinde, bir profesör bombalı saldırıyla öldürüldü. Prof. Mustafa Ahmedi'nin ülkenin orta kesimlerinde bulunan Natanz'da, İran'ın en büyük uranyum zenginleştirme tesisinde çalıştığı bildirildi. Yarı resmi Fars ajansının haberinde, motosikletli bir saldırganın Prof. Mustafa Ahmedi'nin aracına manyetik bomba yerleştirdiği, bombanın patlaması sonucu 2 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının kentin kuzeyindeki Gül Nebi Caddesinin yakınında düzenlendiği kaydedildi.

Bombalı saldırının bir üst düzey İranlı nükleer bilimcinin öldürülüşünün ikinci yıl dönümüne rastladığına dikkati çekildi. Prof. Ahmedi'nin ülkenin orta kesimlerindeki Natanz'da bulunan nükleer tesiste çalıştığı bildirildi.

Mehr ajansının haberine göre, İran'ın seçkin üniversitelerinden Şerif Üniversitesi kimya bölümünden 9 yıl önce lisans alan mühendis Ahmedi Ruşan'ın Natanz tesisinin ticari işler müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

İran'ın en büyük uranyum zenginleştirme tesisi Natanz'da 8 binden fazla santrifüj bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.