“NUMAN BEY GİDECEK” SÖYLEMİ

“NUMAN BEY GİDECEK” SÖYLEMİ

Olaylı kongre sonrasında, tasfiyecilerin sert eleştirilerine ve olağanüstü kongre çağrılarına cevap vermeyerek polemikten kaçan Kurtulmuş, sessizliğini bozdu ve Fatih Erbakan'ın 'Numan Bey Gidecek' sözüne cevap verdi.

 

Serdar Arseven'in haberi

Tartışmalı kongre sonrası ilk özel değerlendirmesini Vakit’e yapan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, önemli mesajlar verdi…“Saadet Partisi, büyük bir davanın partisidir... Kardeşlik hukukuna riayet etmek, şiarımızdır...

Milli Görüş davasına hizmet; ortak hedefimiz.. Büyüklerimizin hak ve hukukunu korumak, boynumuzun borcu...”

Saadet lideri Numan Kurtulmuş, “kardeşlik hukuku”na riayette kusur etmediğini ve etmeyeceğini belirtti ve devam etti: “11 Temmuz geride kaldı. Bu parti şahısların değil, bir büyük davanın partisidir. Dikkat lütfen; son seçimden yüzde beş buçukluk oy oranı ile çıkmış bir partinin kongresi, gündem oluyor. Yüzde 5.5 oy alan bir başka partinin kongresinde çift liste çıksa çok az kişi önemser, medya da çok az ilgi gösterirdi. Demek ki, Vakit gazetemizin manşetinden verdiği ‘anahtar partiyiz’ mesajı yerine oturdu. Bunu çok önemli buluyorum.”

“BÜYÜKLERİMİZİN HAK VE HUKUKLARINI KORUMAK BOYNUMUZA BORÇ”

Kurtulmuş; “Bu dava, buralara başta Muhterem Erbakan Hocamız olmak üzere, duayenlerimizin büyük çabalarıyla gelmiştir. Herkesin hak ve hukukunu korumak boynumuza borçtur. Erbakan dönemi bitti demek, bizi anlamamaktır. Biz bitirmenin değil, büyütmenin derdindeyiz. Biz birbirimize, bizim ruh dünyamızı paylaşmayanların kavrayamayacakları bağlarla bağlıyız. Biz birbirimize kardeşlik hukuku ile bağlıyız. ‘Hukuka riayet’ ruhumuzun özüdür.”

“DEĞİŞMEK YOK, YENİLEŞMEK VAR!..”

“Milli Görüş’ün Yeniden Büyük Türkiye idealinden asla vazgeçmeyiz. Ancak şuursuzlar Milli Görüş’ten vazgeçer. Milli Görüş, bu topraklarda başlayan ve kıyamete kadar sürecek hak, hukuk, adalet mücadelesidir. Bu kongre, değişmeden yenileşmenin mümkün olduğunu göstermesi bakımından önemlidir.”

“NUMAN BEY GİDECEK” SÖYLEMİ

Kurtulmuş; “Numan Bey gidecek” söylemiyle ilgili olarak da, “Bu dava kişilerin davası değil. Kişilere bağlı değil. Sultan Alparslan’a kalmayan dünya kimseye kalmaz. Şu anda bu tür düşüncelerle meşgul değilim. Partime hizmeti düşünüyorum” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞIRIZ, KİMSE ENDİŞELENMESİN”

Kongre’deki çift liste meselesinden dolayı bazı kırgınlıklar olabileceğine vurgu yapan Kurtulmuş; “Bunlar da, kardeşlik hukukuna riayetle çok kısa sürede aşılacaktır. Milli Görüş davasına hizmet ortak hedefimizdir. Seçim atmosferine doğru hızla yol alıyoruz. Bu süreçte, hepimizin gayreti seçimden en iyi neticeyle çıkmayı temin yolunda olacaktır. Bizler, bütün Milli Görüşçüler, Sultan Alparslan çizgisindeyiz. 1071’den bugüne kadar Anadolu topraklarında refah, özgürlük, adalet, emek ve hak için mücadele verdik. Sultan Alparslan’ın refah, özgürlük, adalet, emek ve hak mücadelesi bayrağı devralanlar tarafından devam ettirildi. Bu bitmez bir mücadeledir. Ve bu mücadelenin adı Milli Görüş mücadelesidir.”

“İMZA TOPLANMASI PARTİYE ZARAR VERİR”

Ayrıca; SP’den Numan Kurtulmuş imzası ile yapılan açıklamada, kongreye gitmek için imza toplanmasının partiye zarar vereceği uyarısında bulunuldu. Açıklamada, iki liste arasında farkın yönetim tarzı farklılıkları olduğuna işaret edildi. Liste konusunu bahane ederek partiyi yeniden kongreye götürme yönündeki girişimleri yanlış buldukları ifade edilen açıklamada, “Girişimin, ilave kırgınlık, küskünlük ve bölünmelere neden olacağından endişe etmekteyiz. Bu da, davamıza önemli ölçüde zarar verecektir. Bu kongreyle bütün teşkilat mensuplarımız ileriye bakmalı, ilk seçimlerde Meclis’e girecek, iktidara getirecek şekilde oluşan ivmenin artırılması ve hızlandırılması gayretlerinin içinde olmalıdır.” denildi.

Vakit

Etiketler :