Numan Kurtulmuş Açılıma Devam ediyor

Numan Kurtulmuş Açılıma Devam ediyor

Saadet Lideri Numan Kurtulmuş Demokratik Açılım için görüşlerini açıklamaya devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''demokratik açılım''la ilgili olarak, ''Bu mesele, bir müddet diğer siyasi konularda olduğu gibi konuşuruz, ondan sonra 'Topu taca atarız, işi rafa kaldırırız' üslubuyla halledilebilecek bir konu değildir'' dedi.

Numan Kurtulmuş, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''demokratik açılım''la ilgili hükümetin şu anda elinde belli bir yol haritası, hazırlanmış bir proje bulunmadığını öne sürerek, bu nedenle hükümetin projesine destek vermek, karşı olmak ya da alternatif sunmak gibi bir noktada bulunmadıklarını söyledi.

Parti olarak Türkiye'de akan kardeş kanının durdurulması yolunda bütün iyi niyetli çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Bu mesele, bir müddet diğer siyasi konularda olduğu gibi konuşuruz, ondan sonra 'Topu taca atarız, işi rafa kaldırırız' üslubuyla halledilebilecek bir konu değildir. Bu konu, bu kadar yüksek beklentiler ortaya çıktıktan sonra mutlaka çözümlenmek zorundadır. Aksi taktirde, korkarım ki eğer bu konu sonuçlanmadan bitirilirse, aşırı uçlar buradan güçlenmiş olarak çıkarlar. Burada başta sayın Başbakan olmak üzere hükümete, hükümet yetkililerine, ana muhalefet partisine ve parlamento içindeki diğer bütün partilere önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.''

Konunun, anlamsız tartışmalarla sürdürülebilecek tarafı bulunmadığını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Hiç kimse, bir diğerine karşı hakaret içerecek söz söyleyemez. Bu çözümde üç temel kavrama dikkat çekiyorum: Bir iyi niyet, iki feraset ve üç kararlılık. Bu üçü olmadığı taktirde, bu sorunun çözümü görünmüyor. Herkesi iyi niyet, feraset ve kararlılığa çağırıyorum. Herkesi sorumluluklarını her zamankinden daha fazla kuşanmaya davet ediyorum. Bu iş, sokak üslubuyla kavga edilerek çözülecek bir iş değildir.''

Şu anda herkesin konuya farklı konumlardan, farklı noktalardan bakabileceğini ancak çözümün bir olduğunu ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bin 100 senedir bu topraklarda kardeş ve akraba olarak birlikte barış içinde yaşamış, aynı medeniyetin, aynı inancın, aynı coğrafyanın çocukları arasına bir fitne ekilmiş. 25 yıldır var olan bu fitneyi ortadan kaldırmak ve bu ülkenin insanlarına yeniden barış esenlik içinde yaşatacak bir çalışma yapmamız, bir sonuca ulaşmamış lazım. Ben, ümit ediyorum buradan Türkiye için hayırlı bir sonuç çıkacaktır.''

Etiketler :