Nur Serter ikna odasına alındı

Nur Serter ikna odasına alındı

28 Şubat post darbe sürecinde uygulamaya konulan katsayı adaletsizliğinin kaldırılması CHP'de ilginç bir tartışmaya yol açtı.

Başbakan Erdoğan'ın "Kılıçdaroğlu 'CHP başvurmadı, arkadaşlarımızın münferit başvurusu' diyor. Peki sen nesin orada? Bostan korkuluğu musun?" eleştirisini getirmesine neden olan "katsayı davası" CHP içinde de krize neden oldu.

EZELHAN ÜSTÜNKAYA'nın haberi
 
Çok sayıda partili, eşitlik kararını Danıştay'a taşıyan Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz'a tepki gösterdi. CHP Halkla İlişkiler Birimi'nin hazırladığı raporda, başvurunun geri çekilmesi talep edildi. Serter, İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü öğrenciler için 'ikna odası' kurmasıyla biliniyordu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında imam hatip polemiğine neden olan Danıştay başvurusu, CHP'yi de karıştırdı. Başvuru nedeniyle çok sayıda partilinin Serter ve Yılmaz'a tepki gösterdiği ortaya çıktı. CHP Halkla İlişkiler Birimi'nin hazırladığı raporda, katsayı iptaline ilişkin başvurunun eleştirildiği belirtilerek, milletvekillerinin yaptığı başvuruların geri çekilmesi talep edildi. Raporda, partililerin talepleri, "Ülkemizde yürürlükte olan eğitim sisteminden dolayı birçok liseli gencin ailelerinin etkisinde kalarak farklı bölümleri tercih ettiği belirtilerek; katsayı uygulamasının kaldırılması istenmektedir. Katsayı uygulamasının yanlış tercihlerde bulunan veya Meslek Liselerinde öğrenim gören birçok genci mağdur ettiği belirtilerek, katsayının kaldırılması için partimizden destek istenmiştir" şeklinde aktarıldı.
 
"DİNİ" TALEPLER
 
Raporda, 'Dini Değerlerin Siyaset İçerisinde Yer Almasına İlişkin İletiler' bölümüne de yer verildi. CHP'liler, Genel Merkez'den, "Vahabi'ler Kabe'de Peygamber mezarını yıkmaya kalktığında, 'Yaparlarsa orduları oraya akıtırım' telgrafını yazan tek ülke Liderinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğu bilgisinin kamuoyu ile paylaşılmasını" talep etti. CHP'liler, Danimarka'da Hz. Muhammed hakkında karikatür yayınlanmasına da tepki gösterdi. Raporda, Kürt sorununun çözümüne yönelik olarak "bölgeye sürekli ziyaretlerin kesintisiz devam etmesi" talebi yer aldı.
 
BAŞBUĞ'A DESTEK
 
Halkla İlişkiler Birimi'nin yaklaşık 28 bin başvurunun sonucunda hazırladığı raporda "Başbuğ" bölümü dikkat çekti.
Raporda, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un terör örgütü kurma iddiasıyla yargılanacak olmasının kabul edilemez olduğu belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun "Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı terörist olursa, o ülkenin Başbakanı ne olur?" ifadelerinin sürekli gündemde tutulması talep edildi. Özel yetkili mahkemelerin yarattığı olumsuzlukların kamuoyu ile paylaşılması gerektiğine işaret edilirken hükümete "AK Parti'nin amacı TSK'nın itibarını zedelemek" suçlaması yöneltildi. Raporda, TSK bünyesinde görev alanların tutuklanmasının TSK'nın itibarına zarar verdiği ileri sürüldü.
 
CHP'LİLER KÖŞK İPTALİ İSTİYOR
 
Raporda, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürmekten vazgeçtiği Cumhurbaşkanı görev süresine ilişkin yasal düzenlemeye de yer verildi. Raporda, partililerin, düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılması talebinin yoğunluğuna dikkat çekildi.
 
Bu arada AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün spor programı yorumculuğuna ilişkin eleştiriler yöneltildi. Milletvekili olarak seçilen bir kişinin ücretli olarak milletvekili görevi dışında bir işte çalışmasına tepki gösterilirken, Şükür'ün milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik çalışma yapılması istendi.
 
TERÖR SUÇLUSU SEÇİLEMESİN
 
Raporda, partililerin yeni anayasaya ilişkin talepleri arasında 'terör suçundan hüküm giymiş kişilerin seçilme haklarının engellenmesi' maddesi dikkat çekti. Partililerin diğer talepleri şöyle sıralandı:
 
-Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinde değişiklik yapılmaması.
 
-Siyasi partiler içerisinde demokrasi şartlarının hayata geçirileceği düzenlemeler yapılması, ön seçim şartının konulması, seçim barajının düşürülmesi.
 
-Anayasa'da yer alan 'Türk Vatandaş' tanımının değiştirilmemesi.
 
-Başkanlık sisteminin önünü açabilecek düzenlemelerin engellenmesi.
 
-Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması.
 
-Anayasa'da azınlıklara ayrıcalık tanıyacak düzenlemelerden kaçınılması.
 
SERTER: BAŞVURU BİREYSEL
 
Üniversiteye girişte katsayı eşitsizliğini ortadan kaldıran düzenlemenin iptali için Danıştay'a başvuran CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, parti tabanından gelen tepkilere kulak asmadı. Yaptıkları başvurunun imam hatip liseleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını savunan Serter şu ifadeleri kullandı: "Bu konuda fazla konuşmamak lazım. Sadece şu bilinmelidir başvuru bireyseldir partimizle alakası yoktur."
 
Kaynak: BUGÜN GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.