Nuray Mert'in bardağı taşıran cümlesi

Nuray Mert'in bardağı taşıran cümlesi

AK Parti iktidarını akıl almaz bahanelerle eleştiren Nuray Mert'in eleştirilerine "eh" diyen Ahmet Kekeç, 'duble' yollarla ilgili analizi karşısında "yazıklar olsun sana" diye isyan etti.

Vatan Gazetesi yazarı Nuray Mert'in, PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na verdiği röportajda AK Parti iktidarının yaptığı duble yollarla ilgili sözleri Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'i çok sinirlendirdi.
Kekeç, Nuray Mert için "Sana yazıklar olsun diyorum Nuray Mert! Başka da bir şey diyemiyorum!" dedi.

DUBLLE YOLLAR ŞİDDETİN ALT YAPISI

Nuray Mert, iktidarın en büyük projelerinden olan duble yollar için şu analizi yaptı: “Benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında söylemiyorum. 1935’te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir, çünkü buraya yapılacak askeri harekât için yol lazım. 1935’teki gibi bir katliamı andıracak olmasından değil ama şu anda o bölgedeki şiddet politikalarının da alt yapısı oluyor, o paralelliği hatırlatmak için...”

HER ŞEYİ YAP AMA BU NE?

Ahmet Kekeç, Mert'in bu yorumu üzerine bugünkü "Sana yazıklar olsun" başlıklı yazısında Mert'e şu sözlerle tepki gösterdi: Demek istiyor ki Nuray Mert, AKP duble yollarla bölgeye şiddet götürecek. Hayır, elbette katliam hazırlığı yapmıyormuş ama gelecekte uygulayacağı şiddetin altyapısını oluşturuyormuş. İnsan ne diyeceğini bilemiyor! Muhalefet edebilirsin, et... “Sivil dikta” lafılarını şurda burda gezdirebilirsin, gezdir... “Dünün mücahitleri müteahhit oldu” diyebilirsin, de... Darbelerle hesaplaşmayı “ergen çocuğun babasına duyduğu tepkiye” benzetebilirsin, benzet... Yandaş şımarıklığından bahsedebilirsin, bahset... Her şeyi yap ama bu ne? “Duble yollar şiddetin altyapısını oluşturacak” da neyin nesi? Sana yazıklar olsun diyorum Nuray Mert! Başka da bir şey diyemiyorum!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum