Nurcan Taylan dünya rekorunu kırdı!

Nurcan Taylan dünya rekorunu kırdı!

Dünya Halter Şampiyonası'nda Halter Bayan Milli Takımından Nurcan Taylan, Sibel Özkan'la altın madalya mücadelesinde 48 kiloda koparmada 93 kilo kaldırarak dünya şampiyonu oldu.

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Nurcan Taylan, silkmede dünya rekoru kırarak 121 kilogramı kaldırdı. Sibel Özkan ise toplamda ikinci olurken, silkmede üçüncü oldu.

Büyükler 2010 Halter Dünya Şampiyonası Antalya'da başladı. 2012 Londra Olimpiyatları için kota müsabakalarının ilki olan şampiyonada bugün bayanlarda 48 kilolar podyuma çıktı.

Antalya'da 81 ülkeden 561sporcunun katıldığıBüyükler Dünya 2010 Halter Şampiyonası Antalya EXPO Center'da devam ediyor.

Şampiyonada 48 kiloda bayanlarda milli halterci Nurcan Taylan, silkmede üçüncü bölümde 121 kilogram kaldırarak dünya rekoru kırdı. Nurcan Taylan toplamda da 214 kilograma sahip olarak birinci oldu. Bir diğer milli halterci Sibel Özkan koparmada, 90 silkmede 115 ile toplamda 205 kilogram ile ikinci oldu. Çinli Yuan Tian koparmada 88, silkmede 116, toplamda 204 dünya üçüncüsü oldu.

Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda Nurcan Taylan 3 altın madalyanın sahibi olurken, Sibel Özkan ise 2 altın madalyanın sahibi oldu.

Ayrıca, Taylandlı Pramsiri Bunphitak üçüncü kaldırışında sakatlanarak podyumdan sedye ile kaldırıldı.

Etiketler :