Nuri Ergin mahkemeyi karıştırdı

Nuri Ergin mahkemeyi karıştırdı

Nuri Ergin savunmasını kısa tutmasını isteyen hakime şişe fırlattı...

Kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün lideri Nuri Ergin, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında "Artık can almak istemiyorum. Hukuk ve adalet istiyorum. Bugüne kadar Ergenekon çetesinin provokasyonu sebebiyle Sayın Başbakan Erdoğan ve Sayın Fethullah Gülen hakkında kırıcı konuştuk" dedi. Savunması sırasında kendisine ihanet edenleri tehdit etmesi üzerine önce uyarılan ve ardından salondan çıkarılan Ergin, Mahkeme Başkanı Nurettin Ak'a elindeki su şisesini fırlattı. Savunmasının kısa kesilmesine sinirlenen Ergin, Başkan Ak'a "Sana da bunun hesabını sorarım" diye bağırdı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Nuri Ergin, Tuncer Gülşen, Erkut Yargüder ve Erkan Esengin getirildi. Ancak aralarında husumet olduğu gerekçesiyle duruşmaya önce Nuri Ergin dışındaki sanıklar alındı ve savunmaları soruldu. Sanıklardan Erkut Yargüder ve Tuncer Gülşen, Nuri Ergin'i suçlayarak kendilerini zorla işkenceyle suça bulaştırdığını söylediler. Yargüder, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin kendisine gönderdiği 2005 tarihli tehdit fakslarını delil olarak mahkemeye sundu. Sanıkların çıkarılmasının ardından Nuri Ergin salona alındı.

Nuri Ergin, 49 yaşında olduğunu söyleyerek, başladığı savunmasında "Tahliyeci değilim. Bendeki ceza kimsede yok. Benim ilk idamımı siz verdiniz. Ben kimseye saygısızlık etmedim. Ne ceza verdilerse ?saygılarımı sunuyorum' dedim. 17 yaşından beri hapishanelerdeyim. Çocuklarım büyüdü, torunlarım oldu. Ama siz benden 62. maddeyi (duruşmalardaki iyi hal indirimi) esirgediniz. Hiç saygısızlık yapmadığım halde benim cezaevinden çıkışımı bitirdiniz" dedi.

"CANIMI KURTARMAK İÇİN CAN ALDIM"
Hapishanelerde canını kurtarmak için can aldığını söyleyen Nuri Ergin, "Ailemi korumak için de can aldım, can aldırttım. Alparslan Aslan gibi Silivri alçakları gibi size namlu doğrultmadım sayın başkan" diye konuştu. Ergin, artık can almak istemediğini, hukuk ve adalet istediğini belirterek, "Bu ülkenin tek kabadayısı, tek mafyası, tek çetesi ben değilim ama bana ve aileme uygulanan eziyetler kimseye yapılmadı.

"VELİ KÜÇÜK VE HASAN ATİLLA UĞUR BİZİ KETENPEREYE GETİRDİ"
Aileme yapılan eylemler faili meçhul kaldı" dedi. Ergin, şöyle devam etti:
"Ben çok geç gördüm ama Silivri çetesi çok provokatörmüş. O Veli Küçük, o Hasan Atilla Uğur bizi hep ketenpereye getirdi. Bize Sayın Başbakan'a, Sayın Fethullah Gülen'e hakaretler ettirdiler, küfür ettirdiler. Bizi Kurtlar Vadisi'nde oynattılar. 'Fethullah Hoca yaptırdı' dediler."

Polisin kendisiyle ilgili asılsız rapor hazırladığını söyleyen Ergin, "Raporda 73 yaşındaki annemin Karagümrük'te dövüldüğünü ve annemin kumarhane işlettiğini yazmışlar. Ben 11 yıldır bir hücrede yatıyorum. Annemi dövmüşler de ben onun canını almadıysam namerdim" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Ergin'e "Seni sadece Yargıtay'ın bozma ilamına karşı diyeceklerini söylemen için çağırdık. Daha sonra uzun uzun ifade verirsin" uyarısında bulundu. Sözünün kesilmesine sinirlenen Ergin, kendisine en büyük hainliği ağabeyi Nejat Ergin'in yaptığını belirterek tehdit etti. Bunun üzerine Başkan Ak, "Tehdit ediyorsun" diye uyardı. Mahkeme Başkanı, Ergin'in duruşma salonundan çıkarılması talimatını verdi. Buna sinirlenen Ergin, su şişesini Başkan Ak'a fırlattı. Ergin salondan çıkarılırken "Bunun hesabını sana da sorarım. Bir dava daha aç" diyerek tehdit savurdu.

MUSTAFA DUYAR'IN HANGİ DEVLET ÖLDÜRDÜ
Mahkeme Başkanı Ak, tutanağa "Sanık mahkeme başkanına daha önce verilen karar nedeniyle hakaret ve tehditler ederek elinde bulunan su şişesini üzerine doğru fırlattı. Bunun üzerine sanık duruşma salonundan çıkarıldı" diye yazdırdı. Mahkeme, Nuri Ergin'in duruşmalardan yasaklanmasına karar vererek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Duruşma çıkışında cezaevine götürülen sanıklar Erkut Yargüder ve Tuncer Gülşen,"Nuri Ergin sana hangi devlet Mustafa Duyar'ı öldürttü. Devlet sana kedisini bile emanet etmez" diye bağırdı.

İDDİANAME
İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Alaattin Çakıcı ile Nuri Ergin arasında Kartal Cezaevi'nde başlayan gerginlik nedeniyle Zeytinburnu ve Gültepe'de 19 Nisan 2000 gecesi 2 kahvehanenin tarandığı, 1 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı anlatılıyor. Nuri Ergin'in direktifleri doğrultusunda bir kişiden tehditle 100 bin dolar istendiği de kaydedilen iddianamede, sanıkların ''kasten adam öldürmek ve azmettirmek'', ''kasten adam öldürmeye tam teşebbüs ve azmettirmek'', ''gaspa teşebbüs'' suçlarını işledikleri ifade ediliyor.

Nuri Ergin, Şükrü Türe, Muammer Korkut Beşiroğulları, Yavuz Erdoğan ve Rüştü Vatansever'in 264.5'ar, Vedat Ergin'in 249.5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Nurettin, Nejat, Zeynel ve Soner Ergin ile Hakan Erdemli, Erkut Yargüder, Bülent Tarlak, Erkan Esengül, Tuncel Gürsel ve Murat Çelik'in de ''çeteye yardım ettikleri'' iddiasıyla 6 ay ile 1 er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.