Nürnberg'te 4. Türk günü coşkusu

Nürnberg'te 4. Türk günü coşkusu

Nürnberg ve Çevresi Türk Veliler Birliği Başkanı Hulusi Koçak'ın girişimiyle düzenlenen Türk Günü etkinliği coşkulu şekilde kutlanıyor.

Koçak, etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'den Almanya'ya yönelik iş göçünün 50. yılı nedeniyle bu yılki kutlamaya önem vermekteyiz. Bu ülkede ikinci 50. yıllık döneme girerken Almanya'da Türk asıllı bir başbakanın seçilmesini bekliyoruz. Türk-Alman dostluğu tarihe dayanmaktadır. Türk-Alman dostluğunu kimse bozamaz. Türk Günü'nün yapılmasını kimse engelleyemez. Türk Günü ile dostlukların pekişmesi gerçekleşmekte. Türk Günü bu meydanlarda her sene devamlı kutlanacaktır'' dedi.

Türk Günü'ne, Nürnberg Muavin Konsolosu Abdullah Töylü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Kemal Ramoğlu, Federal Meclis üyeleri Martin Burkert ve Dagmar Wöhrl de katılarak birer konuşma yaptı.

Etkinlikte Schwabach Türk Kültür Derneği folklor ekibinin gösterisi ve Medine derneğinin düzenlediği tarihi Türk kıyafetleri defilesi büyük ilgi görürken, etkinliğe katılanlar Türkiye'den gelen sanatçılar Doğuş, Emirkan ve Bedirhan'ın şarkılarıyla eğlendi.

Türk Günü'nde, kurulan stantlarda döner, gözleme, pasta, simit, baklava ve tatlı gibi Türk lezzetleri ile çeşitleri içecek sunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.