O afiş İsrail'e bomba gibi düştü

O afiş İsrail'e bomba gibi düştü

TOKİ açılışında apar topar kaldırılan o afiş İsrail'in gündemine bomba gibi düştü. Görünen o ki yine kriz çıkacak!

İsrail'in Maariv gazetesi, Şimon Peres'i Başbakan Erdoğan önünde eğilmiş gösteren afiş için "kriz" ifadesini kullandı ve "Görünen o ki Ankara, Danny Ayalon'un büyükelçi aşağılamasını affetmedi" dedi.

İsrail gazetelerinden Maariv, Türkiye'de yayımlanan ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde eğilirken gösteren afişle ilgili olarak, "Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni kriz" tabirini kullandı.

"TÜRKİYE AYALON'U AFFETMEDİ"

Maariv'de yayımlanan haberde, "Görünen o ki Ankara, Danny Ayalon'un yapmış olduğu büyükelçi aşağılanmasını affetmedi. Türkiye'de asılan 50 metre boyundaki dev afiş, ülkemiz Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i, Başbakan Erdoğan'ın önünde secde ederken göstermektedir" denildi.

Haberde, İsrailli siyasi yetkililerin de konuyla ilgili "Tacizci ve rahatsız edici bir skandalla karşı karşıyayız" dedikleri belirtildi.

ANKARA'DAN CEVAP

Maariv'in haberinde, "Beklenen" bu sonucun doğmasının an meselesi olduğu vurglandı ve "Ortaya çıkan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un yaptığı ve sonra da özür dilediği büyükelçi aşağılamasına bir cevap olarak da görülebilir " görüşüne yer verildi.

İSTENİLEN OLDU

Afişin, devlet kuruluşu olan ve inşaatları yapan TOKİ binaları alanındaki vinçlere asıldığını hatırlatan gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, alana gelmeden afişin kaldırılmasını istediğini de ifade edip, "Bu şekilde istenilen yapılmış ve afişe basının dikkati çekilmiştir. Bunun karşılığında Erdoğan da afişi indirterek, kendisini eleştirilerden uzak tutmayı sağlamıştır" dedi.

Haberde, Cumhurbaşkanlığı'nın afiş asımı ile ilgili herhangi bir tepkide bulunmaktan kaçındığı bilgisine de yer verildi.

İsrail devlet televizyonu Kanal 1'de de dev afiş haber konusu olmuştu. TOKİ tarafından yapılan Ataşehir-Halkalı-Ispartakule köprülü kavşak ve bağlantı yolları açılışından önce, tören alanına yakın bir yere İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i, Başbakan Erdoğan'ın önünde eğilirken gösteren büyük bir afiş asılmış, afiş daha sonra Başbakan Erdoğan gelmeden kaldırılmıştı.

Etiketler :