O araç Türkiye'de üretilecek

O araç Türkiye'de üretilecek

Renault, Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ‘Türkiye’de üretilmeyecek’ dediği yeni Clio Station Wagon’u (Sports Tourer) Bursa’da üretme kararı aldı.

Türkiye, yeni Clio 'dan sonra Fransız Renault 'un 'Bursa 'da üretilmeyecek ' dediği yeni Clio Sports Tourer 'in üretimini de kaptı. Bunda Fransa 'da Nicolas Sarkozy 'nin yerine Francois Hollande 'nin Cumhurbaşkanı olmasının etkisi olduğu belirtiliyor.

Sarkozy, Bursa 'da üretilecek yeni Clio 'nun tamamının Fransa 'da üretilmesini isteyerek kriz yaratmış, Renault da çözümü yeni Clio 'yu hem Fransa 'daki Flins hem de Bursa 'daki fabrikasında ortak olarak üretmekte bulmuştu. Ancak yeni Clio SW 'un üretiminin Bursa 'da yapılmayacağını üstüne basarak açıklamıştı.

Hürriyet'in haberine göre Renault, 200 milyon Euro 'luk yatırımla Haziran ayından itibaren Oyak Renault 'un Bursa fabrikasında üretmeye başladığı ve resmi fotoğraflarını Temmuz başında yayınladığı yeni Clio 'nun, Station Wagon versiyonu olan 'Clio Sports Tourer 'i de Türkiye 'de üretecek. Bursa 'da prototipleri üretilen aracın Eylül ayında Paris fuarında yeni Clio ile birlikte sergilenmesi planlanıyor. Böylece, Oyak Renault, Bursa fabrikasında yılda 160 bin adetlik kapasiteyle 3 ve 5 kapılı yeni Clio 'nun dışında Station Wagon versiyonu olan 'Sports Tourer 'i de üreterek önemli bir başarıya imza atacak.

DÜNYADA İLK KEZ ÜRETİLDİ
Clio 'nun ilk station wagon versiyonu olan 'Grand Tourer 'i dünyada ilk kez Bursa 'da üretmeye başlayan Renault, Sarkozy 'nin karşı çıkmasına bağlı olarak yeni nesil station wagonu Türkiye 'de üretmeyeceğini açıklamıştı. Renault 'un geçtiğimiz yıl Kasım ayında emekli olan ama halen Oyak Renault ve Renault Mais yönetiminde yer alan eski Avrupa ve Akdeniz (Euromed) Bölgesi Başkanı Jacques Chauvet, “Clio 4 ise Flins ve Türkiye 'de üretilecek. Clio Grand Tour 'un üretimi ise Türkiye 'den gidecek” açıklamasıyla o dönem için son noktayı koymuştu. Ancak, Bursa 'nın üretimdeki maliyet avantajı ve Sarkozy 'nin gitmesiyle modelin üretimini yeniden almasında etkili oldu.

GÖZE ÇARPAN İLK DETAYLARI
Yeni modelin uzun tavan çizgisi, arkada ekstra pencere panelleri, beş kapılı hatchback versiyonu ile aynı özelliklere sahip olan arka yolcu kapıları, daha büyük arka stoplar ve alt tampona kadar uzanan bagaj kapağı Yeni Clio Sports Tourer 'ın göze çarpan ilk detayları. Kaputun altındai ise 3 ve 5 kapılı hatchback versiyonlarına benzer şekilde 90 beygirlik 900cc üç silindirli Energy TCe, 90 beygirlik yeni 1.5 litrelik dört silindirli Energy dCi ve 120 beygirlik 1.2 litre hacimli TCe motorların görev yapması bekleniyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.