O cephanelik kayıp

O cephanelik kayıp

"Kafes Eylem Planı" raporunda Poyrazköy ve Beykoz'da bulunan silahların, cephaneliğin sadece üçte biri olduğu, geri kalanının hala bulunamadığı iddia edildi.

İstanbul Terör Şubesi 'Kafes Eylem Planı' isimli belgeyle ilgili 250 sayfalık rapor hazırladı. Raporda Poyrazköy ve Beykoz'da bulunan silahların, cephaneliğin sadece üçte biri olduğu öne sürüldü. İddiaya göre suikast silahı Kanasların yer aldığı silahların büyük bölümü hala bulunamadı.

DENİZ Kuvvetleri'nde 41 kişilik hücreden oluşan özel Operasyon Gücü Komutanlığı'nın hazırladığı öne sürülen 'Kafes Eylem Planı' ile ilgili soruşturma sürüyor. Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının talebi üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 'Kafes Eylem Planı' isimli belge üzerine inceleme yapıp 250 sayfalık rapor hazırladı.

Çarpıcı iddiaların bulunduğu rapora göre Rahip Santoro, Hrant Dink ve Zirve Yayınevi katliamı, Koç Müzesi'ndeki denizaltının içinde bulunan patlayıcılar 'Kafes Eylem Planı'nın bir parçası. Ergenekon'da gözaltına alınan İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz'in de eylem planını yürüttükleri iddia edildi.

KANAS DA VAR LAW DA

Polis, 'Kafes' belgesinde yer alan listedeki silahların bir bölümünün Ankara ve Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen silah ve mühimmat olduğunu belirledi. Örgütün elindeki silahların sadece üçte birinin ele geçirildiği öne sürüldü. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Levent B.'nin bilgisayarında bulunan belgede 'Polis, Beykoz'daki cephaneliğimizi ortaya çıkardı ama elimizde bulunan silahlar eylemlerimiz için yeterli' notunun ele geçirildiği de iddia edildi.

Raporda, 'Kafes' isimli planını en ince ayrıntısına kadar ele alıp, çeşitli evreler belirlendiği, bu evrelerde hangi silahların kullanılacağı ve örgütün silah ve mühimmat listesi de yer
aldı. Raporda örgütün elinde şu silahların olduğu öne sürülüyor:

- 9 LAW silahı
- 20 kilo plastik patlayıcı A3 ve A4
- 8 Kanas suikast silahı
- 24 Glock marka tabanca
- 8 Kanas keskin nişancı tüfeği.

'Kafes' eylem planı kapsamında 104 gayrimüslimin adım adım takip edildiği de tespit edildi. Bu kişilerin güvenliği en üst seviyeye çıkarıldı.

AKŞAM

Etiketler :