Ö. Cihad Vardan Iftarda konuştu

Ö. Cihad Vardan Iftarda konuştu

MÜSİAD’ın Geleneksel STK iftarında Anayasa Değişikliğine ilişkin referandum damgasını vurdu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 12 Eylül’de gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği’nin İş Dünyası’nın önünü açacağını söyledi.

Dün MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen iftara aralarında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, İSO Meclis Başkanı Erdal Bahcıvan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in bulunduğu çok sayıda STK temsilcisi ile üst düzey kamu yöneticisi katıldı.

 

İftarda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Anayasa Değişikliği’nin insan temel hak ve hürriyetlerini geliştirmesi ve çoğulcu demokrasi konusunda Türkiye’ye önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Referandum sonucunda Türkiye olarak fırsatları değerlendirip modern ülkeler klasmanına çıkılabileceğini belirten Vardan, aksi olması halinde ülke olarak küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilineceğini vurguladı.

 

26 maddelik Anayasa değişikliği paketinin referandum süreciyle ilgili  gelişen olayların manidar olduğunu belirten Vardan ’’Mevcut Anayasamız, Türkiye’nin ilerleme hızına ve değişen dünyanın gelişmelerine ayak uyduramadığı gibi, gündemin ruhunu yakalamaktan uzak kalmaktadır. Anayasamız, ülkemizin ilerlemesini engellemektedir’’dedi.

 

Yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve daha modern ve yaşanır bir sistemi halkın hak ettiğini vurgulayan Vardan, şunları söyledi: ’’’Çoğulcu demokrasiye, Yenilikçiliğe, Toplumda birlik ve beraberliğe, Temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesine,  Liyakatin uygulanmasına, Adil rekabete, Şeffaflık ve istikrara, Yargı bağımsızlığına, Hukukun üstünlüğüne, Kanun önünde eşitliğe ve Adalete ulaşabilmek adına Anayasa değişikliğine “EVET” diyeceğiz.”

 

Anayasa Değişikliği  

iş dünyasının önünü açacak

 

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumdan çıkacak sonucun Türkiye’nin dünya klasmanında ileride nerede olmak istediğine işaret edeceğini söyleyen Vardan, “Kabul edilmesi halinde, AB’nin bizden yapılmasını beklediği bazı reformların da tamamlanması anlamına gelecek olan Anayasa değişikliği, müzakerelerini sürdürdüğümüz AB sürecine de pozitif bir ivme katacaktır. Ama bizler için, bundan daha önemlisi, 130 milyar dolara kadar ulaşan ihracat rakamlarını görmüş, hemen hemen tüm dünyaya ihracat yapar hale gelen Türk özel sektörünün önü, daha da açılacaktır. Bu sebeple, Anayasa değişikliği paketi, sadece toplumsal kalkınmaya getireceği yüksek standartlarla kalmayacak, aynı zamanda iş dünyasına da doğrudan ve kısa vadede avantajlar getirecektir’’ dedi.

 

Babuşçu: Dün değişim isteyenler

bugün hayır kampanyası yürütüyor

 

İftarda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, geçmişte yeni anayasa isteyen kesimlerin bugün referandumda hayır yönünde kampanya yürütmelerinin ibret verici olduğunu söyledi. Mevcut anayasa değişikliğinin sadece günümüzü ilgilendirmediğini belirten Babuşçu, ’’Hayata geçirilecek değişiklikler çocuklarımızın geleceği açısından önemli. Bugünü değil yarını etkileyecek bir süreçten geçiyoruz. Anayasa Değişikliği AK Parti’nin bir projesi değil. Bu bir millet projesidir. Toplumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu değişiklikler yapıldı. Bazıları temelsiz argümanlar ile seçim havası yaratıyor’’ dedi.

 

 

Mutlu: MÜSİAD bereketi

Dünyaya taşıyor

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise özellikle MÜSİAD’ın geçen 20 yıllık tecrübesinin Türkiye ekonomisine sağladığı katkılara dikkat çekti. Anadolu’nun tarih boyunca bereketi temsil ettiğini belirten Vali Mutlu, ’’ MÜSİAD sağladığı istihdam, üretim ve ihracatı ile Anadolu’nun bereketli olduğunu bir daha ortaya koymuştur. MÜSİAD Anadolu’nun bereketin dünyaya taşıma başarısını göstermiş bir kurumdur’’ dedi.

Etiketler :