'O da mortoğlu olur bu toprakların tarihinde'

'O da mortoğlu olur bu toprakların tarihinde'

KCK soruşturması, Taraf gazetesi yazarı Orhan Miroğlu’nun ölümle tehdit edildiği süreci aydınlattı.

Öcalan’ın avukatlarına, Miroğlu’nun devlet tarafından satın alındığını ileri sürerek uyarılmasını söylediği ortaya çıktı. Hemen ardından da örgütün sitesinde Miroğlu için ‘üstün kırmızı kalemle çizilir’ denildi.

Bugün'ün haberine göre terör örgütü KCK operasyonuyla derinleşen soruşturma, Taraf yazarı Orhan Miroğlu’nun ölümle tehdit edildiği sürece uzandı.Miroğlu’nun uyarılması talimatının İmralı’dan verildiği tespit edildi. Öcalan-avukat görüşmelerinde tutanaklara yansıyan kayıtlarda, Öcalan’ın avukatlarınaMiroğlu’nun devlet tarafından satın alındığını ve uyarılması gerektiğini söylediği belirlendi. 1 Eylül 2010 tarihli görüşmede Öcalan, Miroğlu’nun Batman olayı ile ilgili yazısına kızıyor ve gerekli cevabın verilmesini istiyor.

MİROĞLU MORTOĞLU OLUR

Öcalan’ın avukatları Nezahat Bayraktar, Cengiz Çiçek ve Asya Ülker’e verdiği talimatların arından terör örgütüne ait hezenparastin.comadlı internet sitesinde Miroğlu açık açık ölümle tehdit edildi. Söz konusu sitede şu ifadeler yer almıştı: “Elbette içine düşmüş olduğu kuyruk acısı belli noktalara kadar anlaşılır olmaktadır! Bu konuda metanetin gerektirdiği erdemi gösteremeyişi bıçağın altında dolaşmasına neden olmaktadır. Sonrasında yapılacak herhangi bir sağduyu çağrısının anlamı olmayabilir! Sözün özü böyle giderse kırmızı kalemle çekilen bir çizgi devreye girer! Miroğlu da, mortoğlu olur bu toprakların tarihinde.”

Yargı reformuna ‘evet’ diyen hedefte

Darbecilere yargı yolunu açan ve yargıda reform öngören 12 Eylül referandumunda ‘evet’ diyeceğini açıklayan işadamlarına yönelik saldırıların talimatını Öcalan’ın verdiği belirlendi. Tutanaklara göre Öcalan, reform paketine destek veren Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk için avukatlarına, “Raif Türk gibi son dönemlerde uygunsuz çıkış yapan isimleri uyaralım” diyor. Öcalan avukatlarından Mehmet Bayraktar, M.S. Kızılkaya ve İbrahim Bilmez ile yaptığı görüşmede ise birçok işletmeninmaddi ve manevi kayba uğratılması için çalışma başlatılmasını istiyor. Bu görüşmenin ardından yaşanan olaylardan bazıları şunlar:

YAKTILAR, KAÇIRDILAR

29 Temmuz 2011: Bingöl’ün Genç ilçesindeki Murat Maden Ocağına gelen 10 kişilik terörist grup örgüt propagandası yaptıktan sonra iş makinesi, kamyon, konteynır ve çadırları yaktı.

31 Temmuz 2011: Bingöl Genç ilçesi Selvi beldesindeki Raif Türk’e ait maden ocağını bir grup terörist bastı. 11işçi ve bekçi etkisiz hale getirildi, 4 işmakinesi ateşe verildi.

14 Eylül 2011: Diyarbakır Hani’de Raif Türk’e aitmermer ocağı teröristler tarafından basıldı. Teröristler iş makinesi ve barakaları ateşe verdikten sonra olay yerinden kaçtı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.