O Emri Albay Vermiş

O Emri Albay Vermiş

Yunanistan'la gerilim çıkarılması ve bu doğrultuda bir Türk jetinin düşürülmesi için hazırlanan Oraj Planı'nı hazırlayan isim:

Yunanistan'la gerilim çıkarılması ve bu doğrultuda bir Türk jetinin düşürülmesi için hazırlanan Oraj Planı'nı hazırlayan ismin Karargah Evleri'nin "askeri sorumlusu" Albay Cengiz Köylü olduğu ortaya çıktı.

Balyoz Planı kapsamında bir Türk jetinin düşürülmesi veya düşürtülmesi için hazırlanan tüyler ürpertici Oraj harekatını hazırlayan Albay Cengiz Köylü ismi, Karargah Evleri'nin de askeri sorumlusu olarak gösteriliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 2005 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na ihbar ettiği ve İşçi Partisi'nde ele geçirilen raporda; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki gizli örgüt Karargah Evleri'nin askeri kanat liderinin Albay Köylü olduğu belirtilmişti.

'HÜKÜMET ACİZ BIRAKILSIN'

Balyoz Darbe Planı'na göre, AK Parti'yi kamuoyunda aciz hale düşürmek için Trakya sınırında gerginliğin arttırılması ve bütün bölgede seferberlik havası yaratılmasını hedefleyen Albay Cengiz Köylü, bu amacına ulaşmak için Oraj planını hazırladı. "Oraj Planı"nın İcra Bölümü'nde şu ifadeler yer alıyor: "Emirle Ege uçuşları sırasında Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar taciz edi-lerek tahrik edilecek bir çatışma ortamı oluşturulacaktır. Mümkünse bir uçağımızın Yunan Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi sağlanacak, bu gerçekleşmediği takdirde yeniden teşkilatlandırılan Özel Filo personelinden bir pilotun uygun zaman ve yerde kolundaki uçağa atış yapmak sureti ile kendi uçağımızın düşürülmesi sağlanacaktır. Uçağın, Yunan Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldüğü yönünde medyada haberler yaptırılarak, AKP Hükümeti'nin bu konudaki acizliği ortaya konulacaktır." Oraj Planı'nda, Fatih ve Kadıköy üstünde uçacak olan uçaklarla çatışma ortamı meydana getirilmesi he-defleniyor. Uçaklı provokasyonun ardından "Cüppeli, sarıklı, çarşaflı" gruplar oluşturularak Hava Müzesi'ne saldırılması planı da yer alıyor.

MİT, Genelkurmay'a Karargah Evleri'ni 2005'te bildirdi

MİT, 2005 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli altısı kurmay albay olmak üzere 20 subayın da içinde yer aldığı ve Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek tarafından orduya sızmak amacıyla kurulduğu öne sürülen 'Karargah Evleri' olarak adlandırılan gizli örgütlenmeyi Genelkurmay Başkanlığı'na 5 sayfalık bir raporla bildirdi. "Karargâh Evleri" örgütünün asker lideri Albay Cengiz Köylü, Ergenekon operasyonu kapsamında 10 Ocak 2009 günü tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Albay Cengiz Köylü, 9 aydır cezaevinde tutuklu olmasına rağmen görevden alınmamış ve ismi protokol listesinin 2. sırasında yer almıştı. TSK içinde örgütlenmiş "Karargah Evleri" Milli İstihbarat Teşkilatı Raporu'na da yansıdı. 330 sayfalık raporda "Karargah Evleri Projesi"nin tüm detaylarına yer veriliyor.

Raporda, oluşumdaki askeri kesim ile İşçi Partisi arasındaki bağlantının ise Albay Cengiz Köylü tarafından sağlandığı ifade ediliyor. Ergenekon iddianamesinin ek belgelerindeki 441. klasörde yer alan MİT Müşteşarı Emre Taner imzalı 23 Haziran 2008 tarihinde gönderilen raporda; Karargah Evleri'nin şeması çıkartılıyor. YENİ ŞAFAK

Etiketler :