O Gemide Müslüman Oldu

O Gemide Müslüman Oldu

''Yolumuz Filistin Rotamız Gazze'' kampanyasına katılan 63 yaşındaki İngiliz Peter Venner de ''Mavi Marmara'' gemisinde Müslüman oldu.

Dün saat 16.30 civarında Kıbrıs'ın güneyindeki buluşma noktasına ulaşan ''Mavi Marmara'' ve diğer 3 gemi, Rum kesiminden hareket etmesi planlanan gemileri bekliyor.

Gemide bulunan yolculardan, İsrail parlamentosunun 11 Arap milletvekilinden birisi olan Hanin Zuabi, Ulusal Demokrasi Partisinin 4 milletvekilinden biri olduğunu, diğer partilerin herhangi bir açıklama yapmadığını, ancak milletvekillerinin bu yardımın Gazze'ye ulaşmasına destek verdiklerini söyledi.

Kampanyanın başarıya ulaştığını ve İsrail hükümeti ile halkını sarstığını belirten Zuabi, ''Netenyahu kabinesini olağanüstü topladı. İsrail hükümeti bunu çok önemli zamanlarda yapar. Bu kampanya uygulanan ambargonun kalkması için çok önemli. Kampanya İsrail'de ve tüm dünyada büyük ses getirdi. Kampanyaya, Avrupa ülkelerinden parlamenterler ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların destek vermesi çok önemli'' dedi.

Savaştan sonra ilk kez İsrail basınında bu konunun bu kadar çok yer aldığını söyleyen Zuabi, şöyle devam etti:

''Daha önce bir şekilde konuyu kapatıyorlardı. Bu gemilerin yola çıkması İsrail'in direncinin kırılması anlamına geliyor. İsrail bundan sonra göreceği zararı azaltmaya çalışıyor. İsrail'in ambargoyu kaldırmak istememesinin nedenlerinden biri de İsrail'in işgal niyetini taşıması. İşgal planları yapan İsrail'in bu kadar sarsılmış ve köşeye sıkışmış olması açısından bu yolculuğumuz çok önemli. Başta Türkiye ve Türk halkı olmak üzere tüm dünya gelişmeleri yakından izliyor. Eğer İsrail'e baskı yapılırsa İsrail bu sert tutumunu terk etmek zorunda kalacaktır.''

-GEMİDE MÜSLÜMAN OLDU-

''Yolumuz Filistin Rotamız Gazze'' kampanyasına katılan 63 yaşındaki İngiliz Peter Venner de ''Mavi Marmara'' gemisinde Müslüman oldu. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan ve Muhammet Fatih ismini alan Venner, İsrail'in müdahalesinden çekinmediğini ve gemideki herkes gibi tüm olacaklara karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Etiketler :