'O isimleri hemen açıkla!' çağrısı

'O isimleri hemen açıkla!' çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın dün düzenlediği basın toplantısındaki sözleri Medya Mahallesi'nde yankısını buldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın dün düzenlediği basın toplantısındaki sözleri Medya Mahallesi'nde yankısını buldu.

Yıldırım, İsrail'in yaptıklarını görmezden gelen bazı medya organlarının olduğunu söylemiş ve İsrailli bir yetkilinin kendisine söylediği sözü aktarmıştı.

Yıldırım, "İsrailli bir yetkilinin şu ifadesini unutmayın; aynen ifadesi şu; 'dünyada beslediğimiz kalemlerden başka bize sahip çıkan yok' diyor. Bana isim de verdiler, bu isimleri söylemeyeceğim ama kendileri ile görüşeceğim. (...) Biz şimdiye kadar hep yumuşak konuştuk. Hiç sesimizi çıkartmadık. Hep aklı selim konuştuk. Ama İsraillinin 'beslememizden başka bize sahip çıkan yoktur' sözü gereği İsrail lehine devamlı bu katliamları örtenler, zannetmesin ki ben sessiz kalırım. Onları bütün dünyanın gözü önünde rezil ederim." demişti.

CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programında da Yıldırım'ın sözleri tartışıldı.

Programı hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan, "Ben kendi adıma diyorum ki, Bülent Yıldırım hemen açıklasın o isimleri... Çünkü bu çok çirkin bir saldırı medyaya karşı. Bugün Nuray Mert "Korkuyorum" diye bir yazı yazdı . Bu açıklama hakkında değil ama bu açıklamayı yapan zihniyete yönelik bir korku bu" dedi.

Programın konuğu Habertürk yazarı Amberin Zaman da Ayşenur Arslan'ın sözlerini "Bence de son derece çirkin bir dil kullanılmış, Nuray Mert'e de katılıyorum. Medyaya yönelik bir saldırı ve eğer bir isim var ise açıklanmalı" diyerek destekledi.

Programın bir diğer konuğu olan Birand kendisiyle yapılan telefon bağlantısında Bülent Yıldırım'ın açıklaması ile ilgili olarak "Bu saçma sapan bir şey. Buna cevap vermeye bile gerek yok. Bir takım insanlar zihin olarak hâlâ olaralardaysa vah bizim halimize." dedi.

gazeteciler.com

Etiketler :