O Kaymakam ve arkadaşlarına dava

O Kaymakam ve arkadaşlarına dava

Sulu ve dansözlü veda partisiyle gündeme gelen eski Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında dava açıldı.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde 3 Ekim 2009 tarihinde düzenenlenen fuhuş ve uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak, sulu ve dansözlü veda partisiyle gündeme gelen eski Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında dava açıldı.

Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç tarafından hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Zanlılar arasında bulunan Yıldırım, polis memuru Murat Kalkan ve Uşak Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli Yüzbaşı H.B. hakkında, kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla kurulan silahlı suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 4,5, eski Sivaslı İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgünül hakkında aynı suça ek olarak suçluyu kayırmak suçundan 12, Polis Merkezi Amir Vekili Mustafa Akbulut hakkında da aynı suça ek olarak suç delillerini gizleme ve değiştirme suçlarından 12 yıla kadar hapis istendi. Suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen, gazino ve otel işletmecisi Yüksel Sarısakal'a ise silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, tehdit, yaralama, fuhşa aracılık etme gibi çeşitli suçlardan toplam 244 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıklar hakkında da karıştıkları öne sürülen olaylara göre çeşitli hapis cezaları istendi. Sanıklardan Sarısakal'ın, ilçede gece hayatına düşkün kamu görevlilerinden gazinosunda ücret almadığı, işyerinde çalışan kadınlarla birlikte olmalarını sağladığı ve bu ilişkilerden yararlanarak hakkında yapılan şikayetleri örtbas ettirdiği öne sürüldü. Sanıkların Sivaslı'da tefecilik, işyeri kurşunlama, ızrar, tehdit, uyuşturucu, fuhşa aracılık, kasten yaralama gibi suçlara karıştığı iddia edildi.

İddianamede, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atanan eski Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'ın, misafirlerini elebaşı Sarısakal'ın gazino ve otelinde ağırladığı, bu kişilere hayat kadını temin edildiği öne sürüldü. Yıldırım'ın, ilçenin en büyük mülki amiri olarak idari ve adli işlemlerin yapılmasını sağlamakla görevli olduğunun belirtildiği iddianamede, "Yüksel Sarısakal'dan ilçeye gelen misafirleri için fuhuş amacıyla kadın temin edilmesini istemiş, bu halden yararlanan suç örgütü lideri de kimseden çekinmeden otelde fuhuş yapılmasını sağlamıştır.'' denildi. Ayrıca Sarısakal'ın işyerinde 2008 yılında çıkan silahlı kavgada, çalışanlardan Hasan Uğur'un vurularak öldürüldüğü, Sarısakal'ın da aralarında bulunduğu dört kişinin bu suçtan Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının devam ettiği, tutuksuz yargılanan Sarısakal'ın tanıklara baskı yaptığı, yalancı tanıklık için para teklif ettiği de belirtildi. Cinayetle ilgili gözaltına alınan sanıklardan Yüksel Sarısakal'ın koruması Umut Ögel hakkındaki işlemin, gerçek kimliği yerine sahte kimlik üzerinden yapıldığı kaydedilirken tasnife elverişli parmak izi alınmayarak emniyet görevlilerinin de suçluyu kayırdığı öne sürüldü. Yüzbaşı H.B. ve polis memuru Kalkan'ın ise örgüt üyelerine bilgi aktardığı iddia edildi.

Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 17 kişiyi gözaltına alınmıştı. 5 Ekim 2009 tarihinde İzmir Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan 12'si, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkeme, aralarında eski Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'ın da bulunduğu 12 kişinin tamamını, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.

Erzurum'un Oltu ilçesine tayin edilen Yıldırım için ilçedeki eğlence yerinde sulu ve dansözlü veda gecesi düzenlenmiş, hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı. Soruşturmanın ardından ise Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanmıştı.

Etiketler :