O komutan da cenazeye geldi

O komutan da cenazeye geldi

Yarbay'ın cenazesinde ilginç detay

Hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkarıldıktan sonra, İstanbul'da intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi.

Kocatepe Camisindeki cenaze törenine Yarbay Tatar'ın eşi Nilüfer, kızı Gökçen, annesi Satı Tatar, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı da katıldı. Öğle namazının ardından Tatar için cenaze namazı kılındı. Tatar'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Hakkındaki tutuklama kararını duyunca intihar eden Deniz Yarbayın cenaze törenine hakkında suikast planı hazırladığı öne sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramirakl Eşref Uğur Yiğit'in de katılması dikkat çekti. Oramiral Eşref Uğur Yiğit, camide ilk olarak Yarbay'ın acılı eşi Yıldız Tatar'a başsağlığı diledi.

Yarbay Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast planıyla suçlanıyordu. 

Bu arada, Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, Kocatepe Camisine gelişi ve taziyeleri kabulü sırasında eşinin, onuruyla öldüğünü belirterek, ''Hiçbirinde gerçek belge yok. Askeriyeye komplo kuruyorlar'' dedi.

Tatar'ın halasının oğlu Hasan Açık ise, olay günü Yarbay Tatar'ın, evine gelen savcı ve polislere, ''bunalımda olduğunu, hastaneye gitmek istediğini'' söylediğini, görevlilerin buna izin vermediğini öne sürdü. Yarbay Tatar'ın kız kardeşi Hürriyet Ünver ise ''Kardeşimin madalyalarını kıskandılar'' diye konuştu.

Etiketler :