'O' Komutan ne olacak?

'O' Komutan ne olacak?

Hava Pilot Korg. Mehmet Veysi Ağar’ın Gül çiftini Lizbon’a gelişlerinde karşılamamasına tepkiler artarak sürüyor...

‘Gül’ü karşılamayan komutan da derhal görevden alınsın’

 

Türkiye’nin NATO nezdindeki askeri temsilcisi Hava Pilot Korg. Mehmet Veysi Ağar’ın Gül çiftini Lizbon’a gelişlerinde karşılamadığının öne sürülmesi, tepkilere sebeb oldu. İddiaya göre zirveden 2 gün önce Lizbon’a giden Ağar, kendisine “Cumhurbaşkanını karşılayacak mıyız?” diye sorulunca, “Ne karşılaması. Zaten karısını da alıp gelecekmiş” karşılığını vermesini, diplomatik kaynaklarca yalanmazken, Yeni Akit’ten Aslan Değirmenci’ye konuşan Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Ağar derhal görevden alınmalıdır” dedi.

 

 “TSK’DA GÖREV YAPMASININ ANLAMI KALMAMIŞTIR”

 

 “Sayın Cumhurbaşkanı ve eşini hazmedemeyen kişinin devlet kadrolarında görevli olarak kalması kabul edilemez” diyen Tanrıverdi, “Gereken yapılmalıdır. Silahlı Kuvvetler ile milletin arasına mesafe koyan işte bu zihniyettir. Ağar, Başkomutanı içine sindiremiyorsa TSK’da görev yapmasının anlamı kalmamıştır” şeklinde konuştu.

 

“TÖREN TALİMATI DERHAL DEĞİŞTİRİLMELİDİR”

 

“Bu tavır millete ve makama yapılmıştır” diyen Tanrıverdi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çok üzücü bir durum ile karşı karşıyayız. Bir Türk generaline asla yakışmayan bir davranış... Sayın Genelkurmay Başkanı da konu hakkında derhal açıklama yapmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimine müteakip bu protokol yönergesinde bir değişiklik yaparak ‘Cumhurbaşkanının eşli olduğu zaman garnizon komutanı tören kıtasının başına geçmek’ gibi karşılamamaya bahane bulucu bir düzenleme geliştirilmiş. Bunun değiştirilmesi gerekir. Yurtdışı ve yurtiçi karşılamaları düzenleyen tören talimatını Sayın Cumhurbaşkanını karşılanması sırasında meydana gelen saygısızlığı ortadan kaldıracak şekilde yeniden düzenlenmelidir” dedi.

 

“DERHAL EMEKLİYE SEVK EDİLMELİ”

 

DYP eski Denizli Milletvekili Mustafa Kemal Aykurt da, Hava Korgeneral Ağar’ın yabancı bir memlekette Cumhurbaşkanını karşılamama eylemiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saygınlığını zedelediğini ve derhal emekliye sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Aykurt, “Bu olay bir kelimeyle faciadır. Terbiye hudutlarını aşmamak için zorluyorum kendimi. Bu komutanın eylemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saygınlığını zedeler. Bu şahıs, bu hareketi yapmakla yalnız Cumhurbaşkanına yönelik bir saygısızlık yapmıyor aynı zamanda mensup olduğu ve Türk milletinin çok sevdiği göz bebeği olarak telakki ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de yapılmış ağır bir hakarettir” dedi.

 

Yeni Akit- Aslan Değirmenci

 

 

 

Etiketler :