'O komutanları cezaevine koyacaksın'

'O komutanları cezaevine koyacaksın'

CHP lideri Deniz Baykal, son dönemde ortaya çıkan darbe planlarına ilişkin iddialara mesafeli dururken, partisinin İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bu konuda genel başkanıyla aynı düşünmüyor.

Darbe planları konusunda gereğinin yapılmasını istiyor. Zaman'a çarpıcı açıklamalar yapan Tekin, iktidarın 'bir daha darbe olmaması' için yapacağı mücadeleye kendilerinin de ciddi olarak destek vereceklerini söylüyor. Tekin, "Darbe yapmışlarla hesaplaşalım, darbe yapma olasılığı olanlarla da hesaplaşırız. Elde belli ki kuvvet komutanlarıyla ilgili sabit suç var. Alıp cezaevine sokacaksın. Başka türlü olmaz." diyor. CHP İl Başkanı, Mersin'deki çarşaf yırtma olayını ise eleştiriyor. İnsanların yaşam biçiminin Türkiye'nin zenginliği olduğunu vurguluyor. Tekin, partisinin büyük kurultayında CHP'nin değişim yaşayacağını savunuyor. Buna AK Parti'deki değişimi örnek gösteren Tekin, parti içinde Baykal'ın teknik direktör olacağını ifade ediyor.

CHP'nin muhafazakâr kesime yönelik açılımlarının mimarı olan
İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, gündeme ilişkin Zaman'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP'de büyük kurultayda büyük değişimlerin yaşanacağını söyleyen Tekin, AK Parti'deki değişimi örnek gösterdi. "Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç değişti." diyen Tekin, CHP'deki değişimden sonra parti içinde Baykal'ın teknik direktör olacağını belirtti. Tekin, partideki yeni yapılanmaya ilişkin şunları kaydetti: "Örgütsel yapımız değişecek, genel yapımız değişiyor. Daha teknik bir örgütlenme yapısı geliyor. Sayın Genel Başkanı'mız teknik direktör olacak. Futbolda olduğu gibi herkesin alanları olacak. Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı ekonomiye, dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcısı dış politikayla ilgili alana bakacak. Yani her genel başkan yardımcısının kendi alanında sorumluluğu olacak." Tekin, partideki değişim söylemlerine rağmen İzmir İl Başkanlığı'na 78 yaşındaki Ekrem Bulgun'un tekrar seçilmesinde ise bir sakınca görmüyor.

Başbakan Erdoğan'ın '3Y formülü'ne atıfta bulunan Tekin, "Sayın Başbakan'ın çok doğru bir tespiti var. Yolsuzluk, yoksulluk
ve yasakları bitirmek. Biz iktidar olursak yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların üstüne gideceğiz." diyor. Tekin, Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarındaki samimiyeti beğendiğini dile getiriyor.

Tekin, Balyoz soruşturmasını ise şöyle değerlendiriyor: "Sizin gözaltına almış olduğunuz Türkiye'de en önemli generaller. Niçin alıyorsunuz? Belli ki elinizde sabit belgeler ve suçlar vardır. Alıp cezaevine sokacaksınız. Başka türlü olmaz. Aldığınız adamları niçin bıraktınız? Kim bıraktırdı? 3'lü zirvenin sonucunda bırakılmadı mı? Varsa bu planlar gereğini yapsınlar. Eğer bu planlar devletin elinde, Başbakan'ın elindeyse gerçekten bu olumsuzluklar varsa hukuku işletsinler."

Gürsel Tekin, Mersin'de yaşanan çarşaf yırtma hadisesinin ise içini acıttığını söylüyor. İnsanların yaşam biçiminin Türkiye'nin zenginliği olduğunun altını çizen Tekin, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başörtülü öğrenci ve öğretmenlere indirimli paso verilmemesine de tepkili. Tekin, şunları ifade ediyor: "Birçoğumuz 'Elhamdülillah Müslüman'ız' deriz ama sadece orada kalır. Laiklik insanların yaşam biçimlerine engel değildir. CHP'nin inançlara saygılı laiklik anlayışında bireysel hatalar oluyor."

CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, demokratik açılım kapsamında Başbakan Erdoğan'ın sanatçılarla yaptığı buluşmayı da olumlu karşılıyor. Ancak açılımın paket haline getirilmediğini savunan Tekin, öncelikle bölgede ekonomik refahın sağlanmasını istiyor. Tekin, "Demokratik açılım elbette toplumun her kesimiyle paylaşılmalı. Ama bir paket olmalı. Barışı, sevgiyi, kardeşliği kim istemez. DTP de açılım sürecinde tutarlı davranmadı." şeklinde konuşuyor.

Etiketler :