O pankartın sırrı çözüldü

O pankartın sırrı çözüldü

Dünya medyası sadece 3-4 dakika gösterilen bu pankarta büyük ilgi gösterdi. Türkçe, Ermenice ve İngilizce olarak üç dilde yazılan pankartın sırrı çözüldü.

Dünya medyası sadece 3-4 dakika gösterilen bu pankarta büyük ilgi gösterdi. Türkçe, Ermenice ve İngilizce olarak üç dilde yazılan pankartta, 'Hrant'ın ülkesine hoşgeldiniz' ifadesi yer alıyordu. Türkiye'de ise polisin sıkı denetim yaptığı Bursa Atatürk Stadyumu'na bu pankartın nasıl sokulduğu tartışılıyor.

Genç Siviller'in pankartı içeri sokabilmek için dedektif filmlerini aratmayacak bir operasyona imza attığı ortaya çıktı. Genç Siviller üyesi Turgay Oğur, "Maç öncesinde tüm pankartlar yasak dendi. Biz de o nedenle üç alternatif pankart hazırladık." diyor. 46 kişiyle maçı izleyen Genç Siviller, iki üyenin çantasındaki astarı sökerek afişler monte etmiş. Bu şekilde güvenlik kontrolünden kolayca geçmişler. Bunların yakalanması ihtimaline karşı iki alternatif daha hazırlanmış. İfadenin İngilizcesini 23 adet kağıt çantanın üzerine, her çantaya bir harf gelecek şekilde sprey boya ile yazmışlar. Çantaların içine de eşyalarını koyup stada girmişler. Buna alternatif olarak da, aldıkları 23 gazetenin orta sayfalarına fosforlu çıkartma harflerle aynı ibareyi yerleştirmişler. Yani pankart yakalansaydı, kağıt torbalar, onlar yakalansaydı gazeteler açılacaktı. Oğur, pankartı ancak 3-4 dakika tutabildiklerini anlatıyor. Güvenlik güçleri hızlı bir şekilde gelerek pankartı toplamalarını istemiş ve iki üyenin kimlik tespitini yapmış.

ZAMAN

Etiketler :