O PKK'lının izi bakın nasıl bulundu

O PKK'lının izi bakın nasıl bulundu

Nokta operasyon düzenlendi; kaçmaya çalışan PKK'lılarla sıcak temas sağlandı

PKK'nın bölge sorumlusu Hüseyin Akdoğan, bombalı eylem izni için Kandil ile telsizden konuşunca uydudan yeri tespit edildi. Özel birlikler nokta operasyonla Akdoğan'ı öldürdü.

Diyarbakır'da öldürülen bölge sorumlusu terörist Hüseyin Akdoğan'ın, geçen aylarda öğretmenlerin kaçırılması talimatını veren isim olduğu belirlendi. Teröristin, şehir merkezlerinde kanlı eylem için izin istediği telsiz konuşması sırasında yeri tespit edilince, operasyonun düğmesine basıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde geçen hafta yaşanan çatışmada öldürülen 3 PKK'lıdan "Armanç" kod adlı Hüseyin Akdoğan'ın bölge sorumlusu olduğu belirlendi. HakkındaDiyarbakırÖzel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'daimi arama' kararı bulunan 35 yaşındaki teröristin, 2005'deİstanbulÜniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıfta öğrenim görürken PKK'ya katıldığı kaydedildi. Savcılık kayıtlarına göre, Kuzey Irak'taki Zap kampında örgütün askeri kanadı olan HPG'nin basın ve irtibat merkezinde faaliyet gösteren Akdoğan, 2007'de 15 kişilik grupla Diyarbakır kırsalına geldi, 2009'da Dicle bölge sorumlusu oldu. Patlayıcı konusunda uzman olan ve örgütün kış aylarında şehir merkezlerindeki bombalı saldırılarının da planlayıcısı olan Akdoğan'ın, 27 Eylül 2011 günü Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek köyü ilköğretim okulunda görevli öğretmenler Gökhan Yıldız, Abdullah Karan, İhsan Sarıkaya, İsmail Yücel'in kaçırılması talimatını verdiği ortaya çıktı.

 

7 DAKİKA KONUŞTU

Akdoğan'ın son olarak geçen perşembe günü "Roj" telsiz kodlu örgütün ana karargâh sorumlusu Suriye uyruklu Halef El Muhammed ile görüşme yaptığı, bu sırada yerinin tespit edildiği öğrenildi. Akdoğan'ın 7 dakika süren telsiz görüşmesinde, mevcut sürece katkı sunmak, süreci değiştirici gündem oluşturmak için ses getirecek bombalı saldırılar yapılması için izin istediği belirlendi. Bunun üzerine Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı ile Dicle Özel Görev Kuvvet Komutanlığı'na bağlı birliklerin helikopterle bölgeye ulaşması üzerine kaçmaya çalışan PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çatışmada Akdoğan ve iki koruması ölü ele geçirildi. Teröristin sırt çantasında Kandil ile görüşme yaptığı büyük telsiz, 5 bin euro, 3 bin 500 ABD doları ele geçirildi.

(Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.