O Savcı Şikayet Edildi

O Savcı Şikayet Edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi'nde arama yapan 10 polis hakkında dava açan savcı, Adalet Bakanlığı'na şikayet edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi'nde arama yapan 10 polis hakkında dava açan savcı, Adalet Bakanlığı'na şikayet edildi.

POLİSLER HAREKETE GEÇTİ

Ergenekon soruşturmasına ve polise kurulan İşçi Partisi tuzağı deşifre oldu.

Ankara Cumhuriyet savcısı Abbas Özden, iddia edilen Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi'nde arama yapan 10 polis hakkında dava açmıştı. Onun iddiasına göre yapılan arama yasal değildi ve elde edilen deliller de hukuki dayanaktan yoksundu.

"BİLİRKİŞİLERE EKSİK BELGE"

Savcı Özden dava dilekçesine bu iddialarını destekleyen bir de bilirkişi raporu koymuştu. Ancak polise açılan davanın, Ergenekon soruşturması ve delillerini hedef alan tuzak bir iddia olduğu ileri sürüldü. Zira iddialara göre savcı Özden görevlendirdiği bilirkişi heyetinden mahkemenin arama ve el koyma kararını sakladı ve böylece istediği yönde bir rapor çıkmasını sağladı.

POLİSLER SAVCIDAN ŞİKAYETÇİ

İşte iddia edilen savcı komplosuna hedef olan o polisler de harekete geçti ve savcı Özden'i Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne şikayet ettiler. Şikayet metninde de savcı Özden'in resmi belgeleri kasıtlı olarak gizlediği ileri sürüldü.

DELİLLERİ YOK SAYAN KOMPLO

İddianamede gece araması yapılmasının dahi suçlama konusu yapıldığına dikkat çeken polisler, önemli bir ayrıntıyı da gündeme getirdi. İddiaya göre savcı, arama yapılan İşçi Partisi'ni masum gösterebilmek için şahısların yastık altlarında bulunan ruhsatsız silahlardan hiç söz etmedi.

ASIL AMAÇ NE?

Peki mahkeme kararını, savcı talimatını gizleyip, elde edilen delilleri görmezden gelerek açılan bu dava ile ne yapılmaya çalışılıyor? Dava haberi ilk duyulduğunda bu iddiaların sadece görevini yapan 10 polisi hedef almadığı konuşuldu. Kamuoyu da davayı, polisler üzerinden Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen delillere şaibe bulaştırma operasyonu olarak yorumladı.

Etiketler :