OBAMA ADAYLARINI RESMEN AÇIKLADI

OBAMA ADAYLARINI RESMEN AÇIKLADI

ABD Başkanı Barack Obama, savunma bakanlığına Chuck Hagel'i, CIA başkanlığına John Brennan'ı resmen aday gösterdi.

ABD Başkanı Barack Obama, savunma bakanlığına eski Cumhuriyetçi senatör Chuck Hagel'i, CIA başkanlığına da Beyaz Saray Terörle Mücadele ve İç Güvenlik Danışmanı John Brennan'ı resmen aday gösterdi.

Obama, Beyaz Saray'daki basın toplantısına, Hagel ve Brenan'ın yanı sıra Savunma Bakanı Leon Panetta ve CIA başkanlığı görevini vekaleten yürüten Michael Morell ile birlikte çıktı.

Obama, CIA başkanlığına resmen aday gösterdiği Brennan'ı da ülkenin en yetenekli ve saygı duyulan istihbarat liderlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Obama, Panetta yerine savunma bakanlığına Hagel'i resmen aday göstererek, "Hagel ordumuzun ihtiyaç duyduğu bir lider" dedi.

Obama, Hagel'in gönüllü olarak askerlik yapan ve Vietnam'da savaşan ilk savunma bakanı olacağını kaydetti.

PENTAGON'A İSRAİL KARŞITI ADAY

ABD Başkanı Barack Obama'nın Savunma Bakanlığı'na aday gösterdiği Cumhuriyetçi senatör Hagel, İsrail karşıtı olarak tanınıyor.

İsrail'i eleştiren Hagel, Yahudi lobisinin pek sevmediği bir politikacı. Bu nedenle ABD Senatosu'ndaki onay sürecinin zorlu olması bekleniyor.

ABD'de 1997-2009 yılları arasında senatörlük yapan Hagel, Yahudi lobisinin ABD Kongresi üzerindeki nüfuzunu açık bir şekilde eleştirmesiyle dikkat çekiyor.

Chuck Hagel, 2000 Ekim ayında başlayan İkinci İntifada sürecinde İsrail'e destek veren mektubu imzalamayan dört senatörden biriydi.

Hagel, bir röpartajında Yahudi kuruluşlarının Senato'ya sunduğu hiçbir mektubu imzalamadığını da itiraf etmişti.

'İSRAİL SENATÖRÜ DEĞİLİM'

Cumhuriyetçi senatör Chuck Hagel, "Yahudi lobisi Kongre'de birçok kişiyi korkutuyor. Ben Amerika'nın senatörüyüm. İsrail'in değil" demişti.

Hagel, ABD'nin Irak ve Afganistan savaşlarını da eleştiren bir isim olarak tanınıyor. 2008'de Obama'ya destek verdiğini açıklayarak Cumhuriyetçiler'in daha da tepkisini çeken Hagel'in Senato'da zorlu bir onay süreciyle karşılacağı konuşuluyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.