Obama arkasına döndü ve tekrar tekrar baktı!

Obama arkasına döndü ve tekrar tekrar baktı!

Barack Obama'nın 2. ABD başkanlık dönemi resmen başladı. Yüz binlerin katıldığı törende, Obama duygusal bir an yaşadı.

ABD 'deki 2. dönemi resmen başlayan Başkan Barack Obama , kendisini izleyen yüz binlerce Amerikalının önünde yemin etti. Sağ eli havada ve sol eli incilin üzerinde yeminini gerçekleştiren Obama'nın 2. törenine 2009 yılına oranla daha düşük bir katılım olduğu görüldü.
 
Yemin etmesinin ardından tören alanını erken saatlerden itibaren doldurmaya başlayan Amerikalılara seslenen Obama; dış politika, ekonomi, demokrasi ve eşitlik gibi konular üzerinde durdu.
 
Afganistan'dan askerlerin çekilmesi kararıyla dış politikada yeni bir vizyon takip edeceğinin işaretlerini veren Obama, "Biz, halklar, hala şuna inanıyoruz ki sağlam güvenlik ve kalıcı barışın sağlanması için sürekli savaşmaya ihtiyaç yok." dedi.
 
ABD'nin geçmişte de krizler yaşadığına dikkat çeken Obama, "Biz sadece savaşı kazananların değil barışı kazananların da mirasçılarıyız. Onlar ezeli düşmanlarını güvenilir bir dost haline getirmişlerdi. Biz de bu mutlaka o dersleri günümüze taşımalıyız." ifadelerini kullandı.
 
Obama'nın ilk yemin törenine oranla daha olumlu bir konuşma yaptığı görüldü. Amerika'nın imkanlarının sınırsız olduğunu dile getiren Obama, "Günümüz jenerasyonu azmimizi arttıran ve direncimizi kanıtlayan birçok krizden geçti. 10 yıllık savaş şimdi bitiyor. Ekonomik düzelme başladı." şeklinde konuştu.
 
Obama, eşitlik konusunun Beyaz Saray'ın 2. dönemde önceliklerinden birinin olacağının işaretlerini de verdi. Obama, "Eşlerimiz, annelerimiz ve kız kardeşlerimiz çabalarının karşılığı ücreti elde etmedikçe, hiçbir vatandaşın oy verme sorunu kalmadıkça, Amerika'yı fırsatlar ülkesi olarak gören umutlu göçmenleri iyi karşılamadıkça, çocuklarımızı el üstünde ve zorluklardan uzak tutmadıkça yolculuğumuz sona ermeyecektir." dedi.
 
Obama'nın tören alanından ayrıldığı sırada duygusal anlar yaşadığı görüldü. Arkasını dönüp kalabalığa tekrar bakan Obama, "Bir kez daha bakmak istiyorum. Bir daha bunu asla göremeyeceğim." sözü kameralara yansıdı.
 
ABD'li yetkililer tören alanında yaklaşık 700 bin kişinin bulunduğunu ifade etti. 
 
Obama, ilk kez Afrikalı kökenli Amerikan olarak başkan seçildiğinde yemin törenini yaklaşık 1.8 milyon kişi izlemişti... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.