Obama Başbakan Erdoğan ile ne konuştu?

Obama Başbakan Erdoğan ile ne konuştu?

Mehmet Ali Birand, Kanal D Ana Haber bülteninde son günlere damgasını vuran Obama-Erdoğan görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seul'de ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. 1.5 saatten fazla süren görüşmenin ayrıntılarını ise Kanal D'nin usta anchormeni Mehmet Ali Birand açıkladı.

BENDEN OPERASYON BEKLEMEYİN
ABD Başkanı Barack Obama'nın, Başbakan Erdoğan'a gerçekte ne söylediğini merak edenler için bir açıklama yapan Birand ' Bu arada Obama'nın Başbakan Erdoğan'a ne dediğini merak ediyorsanız ben size söyleyeyim. Obama 'Muhalifler birleşsin. Onlara komuta kontrol ve haberleşme sistemi vereceğiz' dedi. Ama arkasından da ekledi. 'Kasım ayındaki başka seçimlerine kadar benden herhangi bir harekat beklemeyin' ' dedi.

MUHALİFLER ŞİKAYETÇİ
Suriyeli muhalif grupların temsilcilerinin, Esad yönetimine karşı ortak hedefler ve strateji belirlenmesi amacıyla İstanbul'da toplanmasını da yorumlayan Birand ' Suriye muhalefeti Türkiye dahil batılı ülkelerden son derece şikayetçi. Bize ne silah veriyorlar, ne de doğru dürüst yardım yapıyor diyorlar. Türkiye ve Batı da, Amerika ve Avrupa onlara dönüyor 'Kardeşim kime yardım edeceğimi bilemiyorum ki, kendi aranızda bölünmüşünüz. Adeta çete savaşı yapıyorsunuz, 3 -5 tane ayrı ordu var. Bu şekilde ne bizden yardım alabilirsiniz ne de mücadelenizi kazanabilirsiniz Amerika, Washington ve Paris. Muhalefeti tek bir görüntü vermek için işte bugün İstanbul'da toplandı. ' dedi.

MUHALEFET AKILLANDI
Suriyeli muhaliflerin toplantısını son derece önemli bulan Birand ' İşte bu toplantı bu açıdan son derece tarihi. Tüm muhalif gruplar birleşmek üzere şu anda Pendik'te görüşüyorlar. Bir otelde görüşüyorlar. Bu bir dönüm noktası olacak. Esad'dan sonra nasıl bir Suriye olacağı konusunda anlaşacaklar. Çünkü herkes bundan korkuyor. Belki kerhen anlaşacaklar, zorlanacaklar sonra yine kavga edecekler ama muhalefet tek bir çatı altında devam edecek yoluna. ' diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.