Obama çareyi Erdoğan'da buldu

Obama çareyi Erdoğan'da buldu

Libya Büyükelçisi'ni vahşi bir saldırı sonucu kaybeden ABD Başkanı Obama, şiddetin durması için Erdoğan'dan ricacı oldu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arayarak, Müslümanlık karşı filmin internette yayınlanmasının ardından Müslüman ülkelerde ABD elçiliklerine karşı saldırıların önlenmesi için bir konuşma yapmasını istediği açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney dün yaptığı açıklamada. “Başkan Obama, Türkiye lideri Başbakan Erdoğan’a kişisel bir mesaj göndererek şiddete karşı bir konuşma yapmasını rica etmiştir” dedi. Carney, bu isteğin Erdoğan’a, Ukrayna gezisi sırasında iletildiğini de kaydetti.

Carney, “Sanırım siz de, Başbakan’ın bu isteği yerine getirdiğini görmüşsünüzdür. Başkan Obama, bu tür açıklamaları ve liderlerin kişisel düzeyde attıkları adımları çok takdir etmektedir” dedi. Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Kiev’de, Kahire ve Bigazi’deki ABD elçiliklerine saldırıları “terör eylemi” olarak nitelemiş ve “amacı ne olursa olsuz bizim bu tür eylemleri tasvip etmemiz mümkün değildir” demişti. ABD büyükelçisinin öldürülmesini kaygı verici bulduğunu ve şiddetle kınadığını kaydeden Erdoğan “Terörün dini, milleti yoktur”demişti.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.