OBAMA: ULUSUNA ZARAR VERİYOR

OBAMA: ULUSUNA ZARAR VERİYOR

ABD Başkanı Barack Obama, İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın İsrail karşıtı konuşmalarının ulusuna zarar verdiğini söyledi.

Barack Obama, Washington'da bulunan Ürdün Kralı Abdullah ile Beyaz Saray'daki görüşmesinden sonra gazetecilere, İran ile aralarında Tahran'ın nükleer programının da bulunduğu önemli konuların çözümü ve ilişkilerin geliştirilmesi olanağının peşini bırakmayacağını bildirdi.

Obama, İran liderinin konuşmalarının aslında ülkesinin dünyadaki konumuna zarar verdiğini savundu.

Obama, İsrail-Filistin konusunda da ''Sonsuza dek konuşamayız. Bir noktada adımlar atılmalı'' diye konuştu. Ortadoğu konusunu öncelikleri arasına alacağı sözünü yineleyen Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD'yi ziyaret ettiğinde görüşmeyi umduğunu da kaydetti.

Obama ayrıca, terör şüphelilerine sert sorgulama yöntemleri uygulayan George W. Bush dönemi yetkililerinin yargılanmaları olasılığını da gündeme getirerek, bu konuda bir kongre soruşturmasına destek verebileceğini dile getirdi.

Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) ajanlarının ve şüphelileri sorguya çekenlerin, sert sorgulama taktikleri yüzünden suçlanmalarını desteklemediğini belirten Obama, çünkü bu kişilerin, üstlerinden bu taktiklerin meşru olduğuna dair aldıkları tavsiyeler üzerine hareket ettiklerini vurgularken, yine de kararı adli yetkililerin vereceğini sözlerine ekledi.

zaman

Etiketler :