Obama'dan Clinton'a açık destek

Obama'dan Clinton'a açık destek

ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım'da yapılacak 58. Başkanlık Seçimi öncesi Philadelphia'da Demokrat Parti mitingine katılarak, bu partinin adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a destek verdi.

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım'da yapılacak 58. Başkanlık Seçimi öncesi Philadelphia'da Demokrat Parti mitingine katılarak, bu partinin adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a destek verdi.

Philadelphia'daki seçim mitinginde konuşan Obama, Clinton'ın sağlık durumuyla ilgili kamuoyundaki "soru işaretlerine" dolaylı temas ederek, onun bir dışişleri bakanından daha fazla seyahat ettiğini söyledi.

Clinton ile Cumhuriyetçi Partinin adayı iş adamı Donald Trump'ı kıyaslayan Obama, "Clinton, şimdiye kadarki tüm adaylardan daha fazla niteliğe sahip. Diğer aday ise bu ülkeyi dışarıda temsil etmeye veya başkomutan olmaya hiçbir şekilde uygun değildir." diye konuştu.

Trump'ı vergi gelirlerini kamuoyuna açıklamamakla suçlayan Obama, bu durumdaki bir adayın "şeffaflıktan bahsetmesinin anlamsız olduğunu" ifade etti.

- Trump'ın Rus kanalına verdiği mülakat

Russia Today (RT) kanalına mülakat veren ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i öven Trump'ı bu konuda da eleştiren Obama, "Cumhuriyetçi Partiye neler olduğuna bir bakın. Onlar Rusya'ya ve otoriterliğe karşıydılar, şimdi ise adayları onu (Putin) övüyor ve güçlü bir lider olduğunu söylüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Obama, temmuz ayında Charlotte'ta Clinton ile platforma çıkmış, daha sonra da Demokrat aday için bağış toplanan etkinliğe katılmıştı.

Bunun yanı sıra 11 Eylül'de anma törenlerinden çıkışta ayakta durmakta zorlanan Clinton'ın "zatürre olduğu" açıklanmış ve bazı seçim programları iptal edilmişti. Bir başkan adayının seçime kısa bir süre kala sağlık sorunu yaşayıp yaşamadığı Amerikan kamuoyunda tartışmalara neden olmuş, Cumhuriyetçiler Clinton'ı "sağlığı konusunda şeffaf olmamakla" itham etmişti.

Seçim kampanyasına yarından itibaren devam edeceği açıklanan Clinton'ın sağlık durumuyla ilgili seçmendeki algının anketlere nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Washington Post gazetesi ile ABC News kanalının 12 Eylül'de açıklanan ortak anketinde Clinton'a destek yüzde 46, Trump'a destek ise yüzde 41 çıkmıştı. Buna karşın önceki haftanın anketlerinde Clinton'ın 2 puan önüne geçen Trump'ın, son güne kadar yarışın içinde kalacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.