Obama’dan Kur’an yakanlara sert tepki

Obama’dan Kur’an yakanlara sert tepki

ABD Başkanı Barack Obama, Kur’an yakan Florida’daki kilise mensuplarına sert çıktı.

Obama, Kur’an yakılmasını protestolarındaki ölümleri ise, “acımasızlık” diye niteledi.

Amerika’nın Florida Eyaleti’nde 20 Mart’ta bir kilise tarafın yakılan Kur’an-ı Kerim olayına Afganistan’da artan tepkiler üzerine Başkan Obama bir açıklama yaptı. Başkan açıklamasında protestolardaki can kaybı için, ‘‘acımasızlık’’ ifadesini kullanırken, Kur’an yakanlara da yüklendi. Obama, ‘‘Kutsal kitapların her birine ki; Kur’an da dahil saygısızlıkta bulunanlar ancak bağnazdır’’ dedi.

Obama açıklamasında, Afganistan’da yaşanılan olayları da kınadı. Obama, birilerinin insanları tahrik ederek masumların ölümüne neden olmasını, ‘‘acımasızlık’’ ve ‘‘insanlık dışı eylem’’ diye tanımladı.

BM, ‘‘SALDIRI GÖREVİMİZDEN BİZİ CAYDIRAMAZ’’

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, cuma günü Afganistan’ın Mezar-ı Şerif’ kentindeki BM ofisine yönelik yapılan saldırıda 7 görevlisinin öldürülmesini kınadı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai arayarak, olayla ilgili suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.

BM yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kurumun dünya çapındaki görev anlayışını Afganistan’ın Kuzey’inde gerçekleştirilen kanlı saldırının etkileyemeyeceği belirtildi.

Afgan yetkilileri de Amerikan hükümetine seslenerek olaylara neden olan Florida’daki kilisenin rahibi ve Kur’an yakılmasında öncü rol oynayan Terry Jones’un tutuklanmasını istedi. Afgan yetkililer, Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan çirkin saldırının ‘bireysel özgürlük’ ile korunmaması gerektiğini dile getirdi.

Rahip Jones ise, Afganistan’daki protestolara yönelik yaptığı açıklamada, ‘‘İşte biz ne diyorsak, olaylar da bunu kanıtlıyor.’’ şeklinde konuştu.

Bu arada Mezar-ı Şerif kentinde dün meydana gelen protestolarda ölü sayısı 10, yaralı sayısı ise 83’e yükseldi.

Yine Taliban taraftarı olduğu iddia edilen iki canlı bombanın da Kabil’in dışında bulunan NATO üssüne girmeye çalıştıkları sırada öldürüldükleri duyuruldu. Olay sonunda 3 NATO askerinin de yaralandığı bilgisi verildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.