Obama'nin Tedbir Paketi

Obama'nin Tedbir Paketi

ABD Başkanı Barack Obama, istihdamı artırmak için çeşitli tedbirleri içeren bir paket önerdi.

Obama'nın önerdiği pakette, ülkede yüzde 10'a varan işsizlik oranını aşağı çekmek amacıyla altyapı projeleri için daha fazla para tahsis edilmesi, küçük işletmeler için vergi indirimi ve küçük işletmelere kredi olanaklarının artırılması bulunuyor.

ABD'de iki haneli seviyeye çıkan işsizlik konusunda halkın kaygısını yatıştırmaya çalışan Başkan Obama yaptığı konuşmada, istihdam dışı 15 milyon Amerikalı için işsizlik ve sağlık sigorta yardımlarının genişletilmesi çağrısında da bulunarak, istihdamı artırmanın, bütçe açığını gidermenin en iyi yolu olduğunu söyledi.

Obama konuşmasında, bir yandan bütçe açığıyla mücadele diğer yandan istihdam yaratmak ve ekonomik büyüme sağlamak arasında seçim yapmak gerektiğini iddia edenlerin bulunduğunu hatırlatarak, bunun "yanlış bir seçim" olduğunu belirtti.

Barack Obama, Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programı'ndaki (TARP) fonların bir kısmının, rekor seviyedeki bütçe açığı için kullanılacağını söyledi. Obama, yeni hesapların, mali sektörü kurtarmak için oluşturulan 700 milyar dolarlık TARP programının, hükümete beklenenden 200 milyar daha aza mal olacağını gösterdiğini belirtti.

Başkan Obama, bu paranın sadece açığı kapamaya değil aynı zamanda küçük işletmeleri yatırıma teşvik için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Kongre'deki Cumhuriyetçi muhalefet ise bu paranın tümünün bütçe açığının azaltılması için kullanılmasını istiyor.

Zor iki yıl geçirildiğini belirten Obama "Önümüzde başka zor aylar olacağından hiç şüphe yok. Ancak geçmişteki fırtınalar yavaşlıyor. Sema aydınlanıyor. Ufuk bir kez daha beliriyor" diye konuştu.

Etiketler :