Obama'yı oynadı başkan seçildi

Obama'yı oynadı başkan seçildi

Harvard Üniversitesi mezunu. 46 yaşında. Anne ve babası farklı milletlerden. Demokrat Parti adayı. 'Değişim' vaadetti ve önceki gün devlet başkanı seçildi.

Harvard Üniversitesi mezunu. 46 yaşında. Anne ve babası farklı milletlerden. Demokrat Parti adayı. Ve önceki gün devlet başkanı seçildi. Moğolistan'ın yeni devlet başkanı seçilen Tsakhiagiin Elbegdorj, Obama'yı sadece bu özellikleri ile hatırlatmadı. Seçim kampanyası boyunca da kullandığı sloganlardan hazırladığı foto-rozetlerine kadar Obama'yı taklit etti. Kampanyasının resmi sloganı bile Obama'nın ünlü "Change (değişim)" sloganının Moğolcasıydı. Ve tıpkı Obama gibi, kentsel bölgelerden aldığı oylarla, tıpkı Obama gibi 4 puan farkla devlet başkanı seçildi.

Yarı Çinli yarı Moğol olan Elbegdorj, seçim meydanlarında Obama gibi, "İnsanlar buraya Elbegdorj için toplanmadı. Değişim istedikleri için toplandı" diye konuştu.

Ancak, Moğolistan'ın bu ilk batı eğitimli ve Demokrat Partili başkanının Obama'dan farklı olarak gerçek bir değişimi temsil ettiğini söylemek zor. Çünkü daha önce iki defa başbakanlık bir kez de Meclis başkan yardımcılığı yaptı. Seçim zaferi konuşmasında, Moğolistan'ı zengin bir geleceğin beklediğini söyleyerek, "Evet başarabiliriz (yes we can)" dedi. Elbegdorj, ülkesinin, hayatı boyunca Moğolistan Halkın Devrim Partisi üyesi olmamış ilk devlet başkanı oldu.

Etiketler :