Obezite hastası 6 ayda 45 kilo verdi

Obezite hastası 6 ayda 45 kilo verdi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırama ve Uygulama Hastanesi'ne müracaat eden obezite hastası Mesut Özdemir, 6 ayda 174 kilodan 129 kiloya indi.

Obezite rahatsızlığının yanı sıra tek böbreği bulunan ve hipertansiyonu olan Özdemir, dahiliye (Nefroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları), spor hekimliği ve diyet bölümünün başarılı işbirliği sonucunda 45 kilo vermeyi başardı.

Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, bölümler arasından işbirliği yapılarak hastanın tedavi altına alındığını, düzenli egzersiz programları ve uygun diyetlerle 45 kilo zayıfladığını söyledi. Son yıllarda uzman olmayan insanların obezitenin tedavisine kalkıştığını, bunun da ciddi sorunlara yol açtığını belirten Sezer, "Birçok bilimsel ve teknolojik atılımı gerçekleştiren SDÜ Hastanesi, çağımızın hastalığı olan obezite tedavisinde de iddialıdır. Bunun için öncelikle Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünce değerlendirilen hastada hormonal bir bozukluğun olmadığının gösterilmesi gerekmektedir. Değişik obezite ilaçları ve zayıflama programları bu kliniğimizde başarı ile uygulanmaktadır." dedi.

Sezer, obezite hastalarında zayıflamanın temel koşulunun kişinin zayıflamayı gerçekten istemesi olduğunu belirterek, zayıflama diyeti ve doktor kontrolünde yapılan egzersizlerin en etkili yöntem olduğunu kaydetti.

Altı ayda 45 kilo veren Mesut Özdemir de önceden yaşadığı yürüme ve hareket etme zorluklarını şu anda yaşamadığını kaydetti. Özdemir, obez hastalığı olanlara doktor kontrolünde zayıflamayı önerdiğini belirterek, hedefinin 90 kiloya ulaşmak olduğunu anlattı.

 

Moralhaber.net

Etiketler :