Öcalan: Erdoğan savaş ilan etti

Öcalan: Erdoğan savaş ilan etti

İmralı'dan dönen Tuğluk, Öcalan'ın Erdoğan'ın sözlerini savaş ilanı olarak değerlendirdiğini söyledi

 Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı, İmralı Adası'nda ziyaret eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, beraberindeki diğer avukatlar Cemal Demir, Cemo Tüysüz ve Cengiz Çiçek ile adadan döndü. Ziyarete ilişkin konuşan Tuğluk, Öcalan'ın Erdoğan'ın son günlerdeki dilinin Kürtlere yönelik bir savaş ilanı olarak değerlendirdiğini söyledi.

Tuğluk, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü ele başı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tuğluk, bir gazetecinin ''15 Haziran ile ilgili yeni bir değerlendirmesi oldu mu?'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''Henüz bir görüşme gerçekleşmemiş. 'Görüşmenin içeriğinin, bu konuda önem taşıdığını' ifade etti. Fakat, 'AK Parti'nin uyguladığı, son dönemlerde Başbakan'ın kullandığı dilin, uygulamaların, pratiklerin Kürtlere karşı bir savaş ilanı olarak değerlendirdiğini ve Türkiye'yi bir kaosa, kriz sürükleyen bir politika izlendiğini' ifade etti. Bu konuda çok şey değil, AKP'nin politikalarının çok çözümleyici olmadığını, özellikle Sayın Başbakan'ın son dönemlerde kullandığı dilin Kürtleri hedef alan, siyasilerini hedef alan yoğun tutuklamaların da bu anlamda bunun işaretleri olduğunu, burada bir çözüm iradesini ve niyetini göremediğini' ifade etti.'' Gazetecilerin diğer sorularını yanıtlamayan Tuğluk, avukatlarla birlikte Gemlik'ten ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.