Öcalan İdamdan Nasıl Kurtuldu?

Öcalan İdamdan Nasıl Kurtuldu?

Her seçim döneminde MHP tarafından siyasi propaganda malzemesi yapılan Öcalan'ın idam edilip edilmemesi olayı ve idam cezasın kaldırılmasının perde arkası...

 

Öcalan'ın idam edilip edilmemesi konusu her seçim döneminde gündeme geliyor. 2007 genel seçimlerinde de bu konu çok tartışılmıştı. Hatta MHP lideri Devlet Bahçeli Erzurum'daki mitingte kürsüden ip atmıştı.

Peki Öcalan'ı kurtaran idam cezası nasıl kaldırıldı?

Meclis'teki Adalet Komisyonu'ndaki oylamada MHP'liler idam cezasının kaldırılmasına çekimser kalarak nasıl "onay" verdiler?

Öcalan'ın idam olayı nasıl istismar malzemesi haline geldi ve kararın perde arkasında hangi siyasi partiler var?

Aşağıdaki haber Radikal Gazetesi'nin 1 Ağustos 2002 tarihli nüshasından.

Haberin ana başlığı "Siyasiler  Sözlerini Tutuyor"

Haberde Meclis Adalet Komisyonu'da 14 maddelik AB'ye uyum paketinde idam cezasının kaldırılıp kaldırılmasıyla ilgili teklifin oylanması var.

O haberde bugün Öcalan üzerinden istismar siyaseti yapan MHP'nin "Öcalan'ın idam cezasının kalkmasında nasıl bir rol oynadığı resmen ortaya çıkıyor.

İşte o haber;

MHP'nin idam oyunu

Daha sonra teklifin maddelerine geçildi.
İdamın kaldırılmasına ilişkin birinci maddede AKP'liler, düzenlemenin teklif metninden çıkarılması için önerge verdi.

Önerge 7'ye karşı 10 oyla reddedildi. Önergeye AKP'lilerin yanı sıra DYP'den ve MHP'li Orhan Bıçakçıoğlu'ndan da destek geldi. MHP'li beş üye ise çekimser kalınca idam maddesi pakette kaldı.

(Yani MHP'liler çekimser kalmayıp da hayır oyu verseler idam cezası paketten çıkacak ve kaldırılmayacaktı. MHP'liler çekimser oy vererek idam cezasının pakette bıraktılar. İşin enterasan tarafı burada hayır demeyen MHP Genel Kurulu'da hayır oyu verdi. Ve sonra da biz idam cezasının kaldırılmasına hayır oyu verdik diye siyaset yaptı.)

İdamın kaldırılmasına karşı olan MHP'liler, idam düzenlemesini kendileri dışındaki partilerin oylarıyla pakette bıraktırarak, seçimlerde siyasi propaganda yapmanın yolunu da açmış oldu.

İşte Öcalan'ın idamdan kurtaran düzenlemeyle ilgili "Arşivci" programından ilgili bölüm;

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.