Öcalan'dan 'Doğrudan temas' talebi

Öcalan'dan 'Doğrudan temas' talebi

'Çekilmeyi durdurduk' açıklamasının ardından gözler Öcalan’a çevrildi...

Öcalan İmralı'da MİT'ten ne istedi? MİT heyetinin KCK'nın "çekilmenin durdurulduğuna" ilişkin açıklamasından hemen önce İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştüğü belirtildi.

Öcalan, sürecin başından beri talep ettiği Kandil ile doğrudan iletişim kanallarının devreye girmesi talebini tekrarladı ve sesini kamuoyuna duyurabilmek için hükümetin belirlediği 3 gazeteci ile görüşmek istediğini söyledi.

Milliyet ve Vatan gazetelerinde yer alan haberlere göre, MİT heyetinin KCK'nın "çekilmenin durdurulduğuna" ilişkin açıklamasından hemen önce İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştüğü belirtildi.

DOĞRUDAN İLETİŞİM KANALLARI

İddiaya göre, Öcalan, sürecin başından beri talep ettiği Kandil ile doğrudan iletişim kanallarının devreye girmesi talebini tekrarladı.

Sürecin ilerletilmesi için örgüt yöneticileri ile görüşmesi gerektiğini söyleyen Öcalan ayrıca MİT heyetine, hükümetin belirlediği 3 gazeteci ile görüşmek istediğini söyledi.

KCK'nın açıklamasından sonra gözler BDP heyetinin İmralı ziyaretine çevrilirken, MİT heyetinin yeniden adaya gidebileceği ifade edildi.

BDP HEYETİ BU HAFTA GİDEBİLİR

BDP heyetinin görüşme talebi konusunda ise Adalet Bakanlığı yetkililerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği, BDP heyetinin bu hafta sonu İmralı'ya gitmesinin ağırlık kazandığı öğrenildi.

ÖCALAN NE DİYECEK?

Öcalan'ın İmralı'da BDP heyeti aracılığıyla Kandil'e ileteceği mesajların çözüm sürecinin geleceği açısından kritik olduğu konusunda görüş birliği olduğu belirtiliyor. Çekilmenin durdurulmalısıyla birlikte hükümet çevrelerinde, "Kandil'in Öcalan'ın sözlerini boşa düşürdüğü" yönündeki görüşlerin daha yüksek sesle dillendirilmesi de Öcalan'ın yapacağı hamleye büyük önem kazandırıyor.

Öcalan'ın 17 Ağustos'ta BDP heyeti ile yaptığı görüşmeden sonra verdiği mesajda konumunun araçsal olmaktan çıkarılmasını isteyerek "stratejik konum" talep etmesi de ortaya çıkan yeni tabloda önem kazanacak.YAZETE.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.