Öcalan'dan kan donduran talimatlar

Öcalan'dan kan donduran talimatlar

Öcalan avukatlarına verdiği talimatlarda iç savaştan ve on binlerce kişinin ölümünden söz ediyor.

Öcalan’ın avukat görüşmelerinin ardından yayınlanmayan yeni notlarında, halkı sokağa dökmek ve kanlı bir iç savaş için verdiği talimatlar gün yüzüne çıktı. Kürt sorununun çözümü için görüşmelerle bir yandan devleti oyalayan Öcalan’ın diğer taraftan terör örgütü PKK ve üst yapılanması KCK’yı büyük bir iç savaş için hazırladığı belirlendi. Kamuoyuna açıklanmayan ve Kandil’deki örgüt yöneticilerine avukatları aracılığıyla iletilen görüşme notlarında, kanlı eylem emirleri net bir şekilde görüldü.
 
Öcalan’ın bir görüşmede, “Diyarbakır’da 10 bin kişi de yüz bin kişi de ölebilir sayı önemli değil. Büyük bir çatışma başlaması kaçınılmazdır bunun da son öncüsü KCK’dır” dediği belirlendi. Başka bir notta da KCK’nın parelel bir devlet yapılanması olduğunu net bir şekilde ortaya koyan şu ifadeleri kullandı: “Çözümün gelişmemesi durumundaKürdistan’da ikili iktidar durumuortaya çıkar. Bir taraftanKCKiktidarı diğer taraftan devlet iktidarı olur.” Bu dehşet veren talimatlar, PKK’nın üst yapısı KCK’nın bazı kesimlerinin iddia ettiği gibiPKK’nın siyasi bir uzantısı değil doğrudan savaş yapmak için örgütlenen bir yapı olduğunu gözler önüne serdi.
 
BAĞIMSIZLIK İLAN EDİN
 
Öcalan’ın 1 Eylül 2010 tarihli görüşmesindeki KCK’nın paralel devlet yapılanması olduğunu ortaya koyan şu ifadeleri kullandı: “Çözümün gelişmemesi durumunda Kürdistan’da ikili iktidar durumu ortaya çıkar. Bir taraftan KCK iktidarı diğer taraftan devlet iktidarı olur, bu şekliyle yürür. İşte Kosova, Kuzey Kıbrıs gibi bağımsızlığını ilan eder, devletle ilişkilerini de tümden keser ve bir beklenti içine girmez. Gelişmeler gösteriyor ki yeni bir çatışma süreci ihtimal dahilindedir. KCKde bundan sonra bir savaş kararı alırsa bu devrimci bir savaş olmalıdır.”
 
KCK İLLEGAL VE SİLAHLIDIR
 
Bir diğer talimattaÖcalan “100 bin kişi ölebilir sayı önemli değildir” dedi. 12 Kasım 2010’da yapılan görüşmede Öcalan şunları söyledi: “Kandil KCK’nın bütün bölgesel komitelerini her tarafta inşa etsin. Legal kuruluşlara sızmasınlar kendileri silahlıdır, illegaldir. KCKsızmış denildi ya o kadar insan yakalanmış bunlara alet olmayacaklar. Bu uyarımı da kendilerine iletirsin. Diyarbakır’da 10 bin kişi de ölebilir genelde yüz bin kişi de ölebilir. Sayı mayı da önemli değildir. Büyük bir çatışma başlaması da kaçınılmazdır bunun da son öncüsü KCK’dır.”
 
İç savaş çıkar
 
11 Mayıs 2010: Kandil de kendini kandırmasın, öyle eskisi gibi uyduruk bir iki gerilla yapamaz. Ciddi iç savaşa girilecek. Kandil’e de BDP’ye de şunu söylüyorum. Öyle dağ başında gerillacılık olmaz. Hem kırda hem şehirde topyekün bir halk savaşı gelişebilir. Halk savaşı sokaklarda, şehirlerde her yerde olur, hatta iç savaş olur, on binler, yüzbinler ölür demiştim.
 
İşte Öcalan’ın kan donduran diğer eylem talimatları:
 
27 Temmuz 2011: Bu bölgesel komplocuların tarihlerin en büyük hezimetine uğratacak her türlü tedbiri Kürt halkının direnişinde gerçekleştirebiliriz. Kandili de şiddetle uyarıyorum. Gerillayı da, halkımızı da, bütün yani böyle o alana akmaları gerekiyor. Bütün gençlerimizin her taraftan kuzey, güney, doğu, batı yurtdışını onlar için bir cehenneme döndürecek en az ağustos sonlarında kırk bin gerilla orada olmalı. Benim adıma onlara söylersiniz.
 
8 Aralık 2010: Halk savaşı son 30 yılı bir senede çıkarır. Yani savaş blöf değil, gerçek. Örneğin Diyarbakır’da halkın içine girilir, çatışmalarda günde bin, iki bin, üç bin kişi ölür, tuzak kurulur yüz kişilik bir askeri grup imha olur, her gün binlerce insan ölür, bunların gerçekleşme olasılığı yüksektir. KCK’nın de bu konuda çalışmaları, altyapısı vardır.
 
24 Kasım 2010: Kandil’e şunu söylüyorum: Öyle şurada burada bomba patlatmakla, bir iki yere bomba atmakla, bir iki pusu kurmakla bu iş olmaz. Böyle yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Böyle yaptıkları takdirde dönüp en çok bize zarar veriyor. Özdemirler olayında da bu görüldü. Savaş başlarsa önceki savaşlardan çok daha farklı olur. Büyük bir iç savaş olabilir.Mesela Batman’da bir günde on bin insan ölebilir. Herkes bunun içinde olabilir, bundan zarar görebilir.
 
30 Nisan 2010: Orta şiddette savaşta KCK hem kırsalda hem de şehirde yarı hareketli gruplar halinde örgütlenir. İki şekilde halk örgütlemesi oluyor, biri devletvali örgütlemesi diğeri KCK örgütlemesi. Örneğin geçen gün Kızıltepe’deki gibi öyle bir polis falan öldürme gibi değil demesela yüzlerce kişi gece polisle çatışıyor. Diyarbakır’da da böyle olursa devlet bu işin içinde nasıl çıkacak?
 
KCK’nın görevi savaştır
 
15 Haziran 2011: Belli bir halk savaşı hazırlık sürecindedir. Şehirde sonuna kadar direniş örgütlerinizi geliştirin. Polise bu şansı, sürü sürü adam gibi protesto ediyorum. Tutuklamayacak, tutukladığım da bırakacak. Hükümeti de uyarıyorum. Bırakmıyorsan savaş olur. Ve bu da KCK’nın görevidir. KCK’nin görevidir, ben ona sadece görevi hatırlatıyorum.
 
Bugün 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.