Öcalan'dan mayın açıklaması

Öcalan'dan mayın açıklaması

Öcalan, 9 kişinin hayatını kaybettiği Hakkari'deki bombalı saldırıyı eleştirdi.

Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmenin notları, terör örgütüne yakın bir internet sitesinde yayınlandı. Sitede yer alan habere göre Öcalan, Hakkari'deki patlamaya tepki göstererek kendisiyle yapılan görüşmelerin dinamitlendiğini belirtti.

Öcalan, Hakkari'deki saldırının PKK'nın içerisine sızmış jitem-kontra tarzı bir ekibin veya PKK içinde yönlendirilen başıboş bir grubun işi olabileceğini ifade etti. Hakkari'deki saldırının, geçtiğimiz günlerde Batman'da öldürülen Salih Özdemir olayı gibi de olabileceğini ileri süren Öcalan, milislerin işi, köylü intikamcılığının bir sonucu olabileceğini kaydetti. Devlet içerisinde devletten kaynaklı bir olay olabileceğini de ihtimaller arasında saydı. Olayı duyduğunda şok olduğunu, şu andaki ruh halinin kaos gibi olduğunu, anlamaya çalıştığını söyledi.

Öcalan, saldırıyı, Güçlükonak'ta minibüs taranması olayına benzetti. Patlama olayının mutlaka aydınlatılması gerektiğini belirtti. Saldırının hedefinin kendisi ile yapılan görüşmeler olabileceğine işarete etti. Bulunduğu yerde oldukça anlamlı görüşmeler yaptığını, çok anlamlı sonuçlar olabileceğini ileri süren Öcalan, tam bu esnada Hakkari'de patlama meydana geldiğine dikkat çekti.

CİHAN

Etiketler :