Öcalan'dan Perinçek'e 4 vekil teklifi

Öcalan'dan Perinçek'e 4 vekil teklifi

Birinci ''Ergenekon'' davasında dinlenilen ''gizli tanık 17'', kendisine yöneltilen soruları cevaplıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada gizli tanık 17, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in soruları üzerine, 2005'te İstiklal Caddesi üzerindeki İP'e üye olduğunu, kendisine bir kart verilmediğini söyledi.

Perinçek de gizli tanığın bugünkü beyanlarında, partiye gençken üye olduğunu söylediğini hatırlatarak, ''Şu an 51 yaşında olduğunuzu, 46 yaşında üye olduğunuzu söylediniz. Partinin İstiklal Caddesi üzerinde binası yok. İl merkezinde üyelik işlemleri yapılmaz. Üye olanlara da üyelik kartı verilir'' dedi.

Bu gizli tanığın yalan söylediğini ifade eden Perinçek, ''Çöplükten tanık çıkarmayın'' diye konuştu.

Gizli tanık da Perinçek'in PKK'yı kullanarak Sivas olaylarında provokasyon yapıp Kürt-Türk çatışması oluşturduğunu, bu bilgiye de internetten ulaştığını söyledi. Gizli tanık, ''İftira atmıyorum. İnterneti iyi kullanırım'' dedi.

Gizli tanığın, ''Öcalan size yüz vermedi, kemalist oldunuz'' sözlerine karşılık Perinçek, ''Abdullah Öcalan 4 milletvekili teklif etti. Ben kabul etmedim'' şeklinde konuştu.

-Veli Küçük: ''Derneğe gitmedim''-

Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük de gizli tanığın, kendisini Kuvayı Milliye Derneğinde Fikri Karadağ'ın odasında gördüğünü söylediğini belirterek, ''Öyle bir yer olduğundan haberim olsaydı giderdim'' dedi.

Gizli tanık da Küçük geldiği zaman 10-15 kişiye kendisinin çay servisi yaptığını anlattı.

Yaklaşık 7 ay kadar kaldığı Kuvayı Milliye Derneğine üye olurken vatan, millet, ölme ve öldürme üzerine yemin ettiğini ifade eden gizli tanık, derneğe üye olan herkese bu yeminin ettirildiğini söyledi.

Gizli tanık 17, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, ''Dernekte AK Parti'yi kapatma davası ile ilgili bir çalışma var mıydı-'' sorusuna, ''Vardı. Derneğe gelen Bağdat Caddesi sakini kadınlara, Genelkurmay'a mektup yazarak, telefon açarak, sosyal yaşamlarından şikayet etmeleri, hayatlarından memnun olmadıklarını ve rahat yaşayamadıklarını söylemeleri isteniyordu'' şeklinde cevap verdi.

Duruşma, gizli tanığa soruların yöneltilmesiyle devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.