Öcalan'dan 'teslim olun' mesajı!

Öcalan'dan 'teslim olun' mesajı!

Öcalan, Türkiye'ye 'barış grubu' gönderilmesini istedi

İmralı cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, avukatlarına "demokratik açılım" süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Öcalan açıklamasında PKK'dan Türkiye'ye "barış grubu" göndermesini istedi.

Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan habere göre demokratik açılım sürecinin "tıkandığını" öne süren Öcalan bu tıkanıklığın iki "barış grubu"nun Türkiye'ye gönderilmesi ile aşılacağını savundu.

"BARIŞ GRUBU" NEDİR?

Terörist Abdullah Öcalan, Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildikten sonra yaptığı bir çağrı ile PKK'dan 22 Eylül 1999 tarihinde de "Demokratik cumhuriyete destek ve iyi niyet adımı" olarak bir grup PKK'lı teröristin Türkiye'ye gönderilmesini istemişti.

1 Ekim 1999 tarihinde Ali Sapan, Seydi Fırat, M. Şirin Tunç, İsmet Baycan, Sohbet Şen, Yüksel Genç, Yaşar Temur ve Gülten Uçar'dan oluşturulan grup Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim olmuş ve tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Öcalan'ın ikinci barış grubu çağrısında ise Haydar Ergül, Ali Şükran Aktaş, Aygül Bidav, İmam Canpolat, Yusuf Kıyak, Aysel Doğan, Hacı Çelik ve Dilek Kurt 29 Ekim 1999 tarihinde Viyana'dan havayoluyla Türkiye'ye gelmiş ve DGM'de gerçekleştirilen yargılama sürecinin ardından hakalrında 7 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

Kanal D

Etiketler :