Öcalan'ın Ortadoğu yorumları

Öcalan'ın Ortadoğu yorumları

Avukatlarıyla görüşen terörist Abdullah Öcalan, Libya müdahalesi ile PKK arasında bağlantı kurdu. Öcalan’ın açıklamaları, Fırat Haber Ajansı’nda yayımlandı

Ortadoğu’da yaşanan halk ayaklanmaları ve Libya müdahalesine değinen Öcalan, ABD ve NATO’nun ilk tasfiye harekâtına 1985’te PKK’dan başladığını ileri sürerek şunları söyledi: “Ortadoğu kaynıyor, NATO Libya’ya müdahale ediyor, Kaddafi’yi tasfiye etmeye çalışıyorlar. Arap ülkelerinin çoğu hareketli. Suriye’nin de suyu ısınıyor.  NATO’nun aslında Ortadoğu’ya ilk müdahalesi ve 5. maddenin ilk uygulanması da 1985’te bize karşı yapılmıştır.   Bu konsept 1985’ten 1999’a, benim buraya getirilişime kadar devam etti. Bu dönemde  iç çözümü geliştirmek isteyenler ise hep tasfiye edilmişlerdir.” 

Yapay Kürt partisi
Son zamanlarda bazı komplolar olduğunu açıklayan Öcalan, şöyle devam etti: “Amaç BDP’ye karşı kendilerine bağlı yapay bir Kürt partisi oluşturmaktır. ”
Öcalan, TÜSİAD’ın anayasa çalışmaları konusunda da “Fena değil. Bu konuda benim söylediklerimle örtüşüyor. Benim önerilerime yakın” dedi.

Etiketler :