Öcalan'ın sır talimatları ortaya çıktı

Öcalan'ın sır talimatları ortaya çıktı

KCK’ya bir darbe daha indirildi. 17 ilde 33 kişi gözaltına alındı.

Öcalan’ın İmralı’dan gönderdiği talimatların terör örgütüne kapalı devre maille iletildiği ortaya çıkarıldı. erör örgütü KCK'nın önceki operasyonda devre dışı kalan İstanbul Kent Meclisi'ni yeniden yapılandırdığı belirlendi. Yeni organizasyonun Uludere olayını bahane ederek halkı sokağa dökmeye çalıştığı ortaya çıktı. Öcalan’ın talimatlarının sorumlulara iletilmesi için ilginç bir sistem kurulduğu da tespit edildi. Talimatlar mail ortamında dolaşıma girmiyor. Sadece bir elektronik posta adresine konuluyor. Şifrelerin verildiği kuryelerle örgüt yöneticilerine ulaştırılıyor.

Terör örgütü KCK'ya yönelik yeni operasyon dalgası gündeme damgasını vurdu. 17 ilde 123 adreste arama yapıldı. 'KCK Kent Meclisi İl Yürütme Konseyi' ile 'Önderlik Alt Komisyonu'na' yönelik eş zamanlı operasyonda eski milletvekili Fatma Kurtalan ve DEHAP eski Başkanı Tuncer Bakırhan da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin sayısının 49 olduğu bildirildi. Polis, 'KCK Önderlik Alt Komisyonu'nun' Abdullah Öcalan'dan avukatları aracılığıyla aldıkları talimatları, Cihat Yoldaş'a ait kapalı devre maile yazdıkları, dolaşıma kapalı olan bu mailin şifrelerinin canlı kuryeler aracılığıyla ilgili kişilere gönderildiğini tespit etti. Öcalan’dan gelen talimatların mail ortamında dolaşıma girmeden sadece bir elektronik posta adresinde bulunduğu KCK’nın görevlendirdiği kişilerde olan şifrelerle bu adreslere girilip talimatların uygulandığı belirlendi.

ULUDERE BAHANE EDİLMİŞ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK'ya yönelik iki ayrı operasyon için düğmeye bastı. Uludere'de yanlışlıkla öldürülen 34 köylüyü bahane ederek halkı sokağa dökmeye çalışan "KCK Kent Meclisi İl Yürütme Konseyi" üyeleri ile kurdukları kapalı devre mail trafiğiyle Abdullah Öcalan'dan aldıkları eylem talimatlarını örgüte ulaştıran KCK Önderlik Alt Komitesi üyelerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgütün daha önce yapılan operasyonda büyük oranda devre dışı kalan İstanbul Kent Meclisi'nin yeniden yapılandırıldığı belirtildi. İddialara göre yeni sistem Uludere olayını protesto etme bahnesiyle Taksim ve Tarlabaşı’ndaki olaylarla kendini gösterdi. Yapılan operasyonun bir ayağının yeniden yapılandırılmaya çalışılan KCK İstanbul Kent Meclisi’ne yönelik olduğu öğrenildi.

Operasyonda, Uludere'de yanlışlıkla öldürülen 34 köylü olayını bahane ederek halkı sokağa dökmeye çalışan "KCK Kent Metclisi İl Yürütme Konseyi" ile Abdullah Öcalan'ın talimatlarını kapalı devre maillerle örgüt tabanına ulaştıran "Önderlik Alk Komisyonu" üyesi 33 kişi gözaltına alındı.

EYLEM TALİMATLARI KAPALI DEVREDE

Abdullah Öcalan'ın avukatlarına yönelik yapılan operasyonlarda, Abdullah Öcalan ile örgüt tabanı arasında eylem ve talimat iletişimi kesilmişti. Ancak yapılan çalışmalarda ve elde edilen istihbarat bilgilerinde örgütün yeniden bu sistemi hayata geçirdiği tespit edildi. Terör polisi yaptığı çalışmalarda, Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği eylem talimatlarının, KCK Önderlik Alt Komisyonu üyeleri tarafından, Cihat Yoldaş adına açtıkları maile yazdıkları, bu mailleri dolaşıma sunmayarak polisin teknik takibinden kurtuldukları, bu eylem talimat maillerinin ulaşmasını istedikleri kişilere de canlı kuryelerle mail şifresini göndererek ulaştırdıkları tespit edildi. Kapalı devre mailin şifresinin her iki ayda bir değiştirildiği ve her değişiklik sonrasında canlı kuryelerin yeni şifreleri örgüt yöneticilerine ulaştırdığı belirlendi.

KURYELER TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Yapılan teknik takipler sonrasında, örgütün haberleşmek amaçlı olarak kullandığı ve özel kuryelerle şifrelerinin dağıtıldığı bu maile giren, Önderlik Alt Komisyon üyesi olduğu iddia edilen eski milletvekili Fatma Kurtalan, Tuncer Bakırhan, KESK'te görevli bir kişi ile Diyarbakır Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan bir şirket yetkilisi gözaltına alındı.

ZANA'NIN KOMŞUSU GÖZALTINDA

Yapılan soruşturmada, KCK Önderlik Alt Komisyonu üyelerinin Abdullah Öcalan'dan gelen eylem talimatlarını, Cihat Yoldaş isimli bir kişi üzerine açılan maile yazdıkları, ve bu eylem talimatlarının ulaştırılması istenen kişilere canlı kuryelerle bu mailin şifrelerinin dağıtıldığı tespit edildi. Polis yaptığı çalışmalarda, adına mail açılan Cihat Yoldaş'ın Leyla Zana'nın kızı Ruken Zana ile Ankara Çankaya'da yan yana dairelerde kaldığını belirledi. Polis Leyla Zana'nın kızının yan dairesinde kalan Cihat Yoldaş'ın evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

ANKARA’DA ARAMA YAPILAN EV KiMiN?

KCK operasyonunda en çok tartışılan isim Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana oldu. Polisin Zana'ya ait olduğu ileri sürülen Ankara'daki bir evde arama yaptığı ve bilgisayara el koyduğu kaydedildi. Zana evin kendisine ait olduğunu savunurken İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, evin sahibinin şüpheli şahıslardan C.Y. olduğunu ifade etti.

Çankaya'daki evin kapısının çilingirle açıldığı belirtildi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, aramaları haber almaları üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile telefonla görüştüğünü, Çiçek'in, Leyla Zana'nın kaldığı evin bir başkasının üzerine kayıtlı gözüktüğünü, polisin bu nedenle evde arama yaptığını söylediğini belirtti.

ZANA: KİMSE BİLGİ VERMEDİ

Leyla Zana ise oğlunun askerlik problemiyle ilgili Brüksel’e gitmek üzereyken evine operasyon yapıldığı haberini aldığını söyledi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Zana, “Sanki bu ülkede kaçak pozisyondaymışız, halkın seçtiği insanlar değilmişiz gibi bir uygulama ile sabaha karşı komşuları rahatsız ederek, kapıları kırarak içeri giriyorlar. Biz 12 Eylül’ü yaşamış insanlarız. Bize hiçbir şey sürpriz olmaz. Hiç kimse bilgi vermedi. Bu sabah 6.30 uyandım. Böyle bir şey olmuş. Kolay gelsin kendilerine diyoruz. Bu uygulamalarla toplumu daha çok ayrıştırdıklarını görüyoruz. Demokratik zemine olan inançtır bizi Ankara'da tutan. İnşallah demokratik zemini daha fazla dinamitlemezlerî dedi.

'O ev şüpheliye ait'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Leyla Zana'nın Ankara ilinde bulunan ikametgahında arama yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Seçen, "Soruşturma kapsamında milletvekili Leyla Zana'nın adreslerinde arama yapılmasına dair herhangi bir karar alınmadığı, arama yapılan adresin şüpheli şahıslardan C.Y'ye ait olduğu, bu adresin adı geçen milletvekiliyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı tespit edilmiş, bu husus resmi kayıtlar ve arama yapılan apartmandaki yöneticinin beyanlarıyla da teyit edilmiştir'' dedi.

IP NUMARASI VE ADSL YOLDAŞ’IN ÇIKTI

Operasyonda teknik takip ile kapalı devre e-posta hesaplarına giren isimler arasında yer aldığı belirtilen eski milletvekili, Tuncer Bakırhan, Fatma Kurtalan ile bir KESK görevlisi ve Diyarbakır Belediyesi’ne bağlı çalışan bir şirket sorumlusu gözaltına alındı. Bu şahısların terör örgütü KCK’nın Önderlik Alt Komisyonu üyesi olduğu iddia edildi. İncelemeler sonucunda bu e-posta hesabına giriş yapan IP numarasından birinin Ankara Çankaya’da ikamet eden Cihat Yoldaş’a ait olduğu saptandı. Bu hesaba giriş yapılan ADSL hattının da Yoldaş adına kayıtlı olduğu belirlendi. Yoldaş’ın Zana’nın uzaktan akrabası olduğu ileri sürüldü. Yoldaş’ın kapı komşusunun da Zana’nı kızı Ruken Zana olduğu iddia edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.