OCHA: Siyonist saldırılar arttı

OCHA: Siyonist saldırılar arttı

OCHA: “Filistin Halkına Karşı Siyonist Saldırılarda Artış Var”

İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 11-17 Ağustos tarihleri arasında Filistin halkına karşı yapılan hak ihlalleriyle ilgili bir rapor yayınlayarak, bu süre için işgal askerlerinin en az on Filistinli vatandaşı yaraladığını belirtti. 

Bugün yayınlanan raporda şuna dikkat çekildi: “Siyonist işgal askerleri söz konusu süre içinde Batı Yaka’nın bir çok şehir, kasaba ve köyünde yaptığı baskın ve aramalarda en az 50 Filistinli vatandaşı tutukladı. Gaspçıları işgal altındaki Filistin topraklarında yaptıkları saldırılar sonucunda da 5 kişi yaralandı. Yılbaşından bu yana yapılan saldırıların sayısı ise 172’iyi geçti”.

Raporda daha sonra şu ifadelere yer verildi: “İşgal rejiminin Ramazan ayı içinde yıkım işini yapmayacağına dair bize söz vermesine rağmen, Farisiyye köyünde 28 kişinin kaldığı sekiz evin yıkılmasını emretmesi ve evleri yıkmamaları durumunda ise kendilerinin gelip evleri yıkacakları tebligatını yapmaları yıkım işinin durmadan devam ettiğini gösteriyor”.

Aynı bölgede altı çadır için de benzer bir kararın alındığına dikkat çeken OCHA, çadırlarda 12’isi çocuk 27 kişilik beş ailenin kaldığını ifade etti. İşgalcilerin bir hafta içinde 50 operasyon yaptığına da dikkat çekildi.

Etiketler :