Oda Tv istedi 4 saat sonra aday oldu

Oda Tv istedi 4 saat sonra aday oldu

Baykal'ı tasfiye edip, Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getiren irade, listelere de damgasını vurdu.

Odatv muhabiri Bayraktar'ın ricası üzerine Ergenekon tutuklusu Soner Yalçın hakkında Meclis kürsüsünden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bu sitedeki Cihaner konulu yayından 4.5 saat sonra İlhan Cihaner'i aday gösterdi

"Kaset skandalı" ile Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan uzaklaştıran irade partiyi tanzim etmeye devam ediyor. Parti Meclisi üyelerinin istifasına ve parti teşkilatlarının tepkisine yol açan,"Ergenekoncu adaylar" CHP'nin milletvekili listelerine damgasını vurdu.

Milletvekili adaylarının belirlendiği Parti Meclisi toplantısında Ergenekon sanığı Sinan Aygün ile Mehmet Haberal'ın adaylıklarına yönelik itirazlar üzerine, parti yöneticilerini karşısına alarak bu isimleri aday gösteren, yine Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ı seçilecek yerden listeye koyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilen ilk listede yer vermediği Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'i ise Denizli'den kontenjan adayı olarak gösterdi. Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın ricası üzerine Ergenekon tutuklusu Soner Yalçın'a Meclis kürsüsünden destek veren Kılıçdaroğlu, Odatv'nin 16 Nisan'daki yayınından 4 saat 32 dakika sonra Cihaner'i aday gösterdi. Odatv'de yer alan yazıda Cihaner'i milletvekili adayı göstermeyen CHP yönetimi sert bir dille suçlanarak, "İlhan Cihaner simgedir. Cumhuriyet hukukunun simgesidir. Peki CHP, İlhan Cihaner'i niye milletvekili adayı yapmadı? Bunun açıklamasını yapmak zorundadır" deniliyordu.

İLK LİSTEDE YER ALMADI

11 Nisan günü YSK'ya sunulan milletvekili listelerinde Cihaner'in yer almaması üzerine kendisine yöneltilen sorulara, "Parti Meclisi'nin takdiri" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, CHP'ye sadece milletvekili olarak hizmet edilmeyeceğini, Cihaner'in birikiminden başka kademelerde yararlanmak istediklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Cihaner, PM'ye sunulan listede yer aldı mı?" sorusuna ise "Hayır ismi PM'ye sunulmadı" yanıtını vermişti. Ancak 16 Nisan günü sürpriz bir gelişme yaşanarak Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in ismi Denizli'den kontenjan adayı olarak YSK'ya iletildi. Kılıçdaroğlu, sürpriz adaylığı Uğur Dündar'la birlikte çıktığı Star TV'deki yayında, "Aslında bir gecikme yok, bazı adaylarla ilgili kamuoyu yoklaması yapıldı. Bu yoklamaların bize dönüşü biraz gecikmeli oldu. Normal süreçte aday olması düşünülüyordu..." diye açıkladı.

ODA TV 11.28'DE YAZDI

Cihaner'in YSK'ya sunulan ilk listede yer almaması üzerine Odatv'de yer alan bir yazıda CHP yönetiminin bu tavrı eleştirilerek, "İlhan Cihaner simgedir. Cumhuriyet hukukunun simgesidir. Peki CHP, İlhan Cihaner'i niye milletvekili adayı yapmadı? Bunun açıklamasını yapmak zorundadır" diye soruluyordu. Odatv yöneticisi ve Ergenekon tutuklusu Soner Yalçın'ın mahkemeye çıkarılacağı gün Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın 'ricası' üzerine Meclis'teki grup konuşmasında, "Soner Yalçın soyadı gibi yalçın, kaya gibi... " sözleriyle destek veren Kılıçdaroğlu, Cihaner konusundaki isteğe de kayıtsız kalmadı. Cihaner'in aday gösterilmemesi üzerine 16 Nisan günü saat 11.28'de Odatv sitesinde yer alan bir yazıda, "Peki söyler misiniz: İlhan Cihaner niye aday yapılmadı. Neyi eksikti?.. CHP, Cumhuriyet savcısının hangi özelliğini beğenmedi?" diye Kılıçdaroğlu'ndan hesap sorulması dikkati çekti. Yazının sitede yer almasından 4 saat 32 dakika sonra CHP'den yapılan açıklamada, Cihaner'in Denizli'den kontenjan adayı olarak isminin Yüksek Seçim Kurulu'na bildirildiği ilan edildi.

Öte yandan CHP'nin milletvekili adaylık listesi ilk açıklandığında, listede Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Ergenekon sağını Sinan Aygün'ün isimleri vardı. Ancak Türkiye'nin sayılı sosyal demokrat isimleri Fikri Sağlar, Hikmet Çetin ve Ercan Karakaş listede yer almadı. Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçildikten sonra, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün hareketini durdurarak, Kılıçdaroğlu'na destek verilmesini sağlamıştı. Fikri Sağlar ise, derin devletle mücadelesini her katıldığı programda sürdürüyordu. Kemal Kılıçdaroğlu, bu isimleri liste dışında tutarak, kendisini genel başkanlığa taşıyan kaset skandalının arkasındaki güce boyun eğdi.

ECEVİT'İN KEMİKLERİ SIZLADI

Kemal Kılıçdaroğlu, aday listelerini hazırlarken arkadaşlarının tepkisine aldırış etmediği gibi, rahmetli Bülent Ecevit'in anısına da saygı göstermedi. CHP Parti Meclis'i Üyesi Enver Aysever, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün'ün aday gösterilmesine tepki göstererek, CHP'den istifa etti. Buna aldırmayan Kılıçdaroğlu, Haberal'ı merhum Bülent Ecevit'in seçim bölgesi olan Zonguldak'tan aday gösterdi. Üstelik, Ecevit'in başbakan olduğu dönemde, Haberal tarafından yanlış tedavi edildiği iddiaları Ergenekon davası iddianamesinde yer almasına rağmen.

 

'İnşallah Cihaner Meclis'e girer'

Şanlıurfa'daki programının ardından İstanbul'a gitmek için Gaziantep Havaalanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu bir kuşun azizliğine uğradı. Kılıçdaroğlu'nun da binececeği uçağın motoruna kuş kaçınça sefer iptal edildi. Şanlıurfa'ya geri dönen Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gitti. Urfa'da soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, Cihaner'in aday olmasıyla ilgili bir soru üzerine 'Yorum yapmaya gerek yok. Adayımızdır, inşaallah başarılı olur, parlamentoya girer' dedi.

 

CHP'deki gizli iradenin isteğini yansıtan o yazı

İlhan Cihaner simgedir. Cumhuriyet hukukunun simgesidir. Peki CHP, İlhan Cihaner'i niye milletveki adayı yapmadı? Bunun açıklamasını yapmak zorundadır.

İlha Cihaner simgedir: Karslı dört çocuklu bir Tekel emekçisinin oğludur. İlk ve orta öğrenimini Kars'ta yaptı. Liseyi Ankara Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Aselsan'da çalıştı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni çalışıp okuyarak bitirdi. 15 yaşından beri emekçi yani. Hukuk diploması yetmedi; 1991'de yüksek lisansını tamamladı: Bir insan hakkı olarak bilgi edinme hakkı. Cumhuriyet Savcısı olarak ilk görev yeri Hatay'ın reyhanlı ilçesi oldu: 16 Mart 1994. Üç yıl sonra Şırnak-İdil'de görev yaparken, faili meçhul cineyete kurban edilmiş üç kişinin dosyasını raftan indirdi.

JİTEM hakkında Diyarbakır DGM Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bu JİTEM aleyhine açılan ilk davaydı. 10 yıl bölgede görev yaptı. İlhan Cihaner sonra sırasıyla Ankara Çamlıdere, Samsun Vezirköprü, Manisa Alaşehir ve Erzincan'da bulundu. Tefecilerle, kaçakçılarla, tarikatlarla mücadele etti. OP cumhuriyet savcısının yapması gerekenleri yaptı. Zekiydi. Esprilliydi. Karikatüristti. Müzik tutkunuydu. Entelektüeldi. Atatürkçüydü. İyi bir babaydı. Peki söyler misiniz: İlhan Cihaner niye aday yapılmadı. Neyi eksikti?.. CHP, Cumhuriyet savcısının hangi özelliğini beğenmedi? Açıklama yapmak zorundaır...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.